OBILJEŽEN DAN MJESNIH ZAJEDNICA

OBILJEŽEN DAN MJESNIH ZAJEDNICA


Četvrtak, 11 Aprila, 2019

U Društvenom centru Zdena danas je obilježen Dan mjesnih zajednica općine Sanski Most, kojem su prisustvovali predstavnici svih 19 sanskih mjesnih zajednica, kao i predstavnici općinskog organa uprave i UNDP-a.

Dan mjesnih zajednica obilježen je u okviru UNDP-ovog projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”. Dan mjesnih zajednica općine Sanski Most prvi put je obilježen, a cilj manifestacije bio je da se izvrši pregled onoga što je urađeno u mjesnim zajednicama koje su učestvovale u pomenutom projektu, kao i da se aktiviraju i druge mjesne zajednice, da se aktivnije uključe u realizaciju budućih projekata.

Na sastanku kojem je prisustvovao i načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović, razgovarano je o trenutnom stanju mjesnih zajednica, učešću građana u planiranju i kreiranju  budžeta, o komunalnim temama, privrednim planovima i razvoju, radu sa mladima i socijalno ugroženim građanima, o poboljšanju komunikacije s građanstvom, ali i drugim temama od lokalnog značaja. Predstavnici mjesnih zajednica iznosili su svoja iskustva o radu, poteškoće s kojima se susreću, a predlagane su i mjere koje mogu poboljšati međusobnu komunikaciju s ciljem stvaranja preduslova za osnaživanje organa mjesnih zajednica.

U općini Sanski Most djeluje 19 mjesnih zajednica, a od tog broja njih 6 direktno je uključeno u projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ koji je podržan od strane Vlade Švicarske i Švedske, a čiji je implementator Razvojni program Ujedinjenih nacija UNDP.

 

OBILJEŽEN DAN MJESNIH ZAJEDNICA

Sanski Most |