OBNOVLJENA SAOBRAĆAJNICA U STAROM MAJDANU SVEČANO OTVORENA

OBNOVLJENA SAOBRAĆAJNICA U STAROM MAJDANU SVEČANO OTVORENA

Svečano je jučer bilo u Starom Majdanu, gdje je u prisustvu predstavnika lokalne vlasti i društveno političkog života, te brojnih mještana, u upotrebu pušten rekonstruisani lokalni put koji je veoma značajan za život ovog mjesta. Ovaj putni pravac u dužini od oko 650 metara, s nekoliko sporednih ulica, teško je stradao u poplavama prije tri godine, a sada je potpuno obnovljen u sklopu programa oporavka i sanacije od pomenute prirodne katastrofe.

Dionica ovog puta bila je u veoma lošem stanju proteklih godina, jer je bila često ugrožena oborinskim i podzemnim vodama. Tokom radova u proteklom periodu izgrađeni su slivnici za odvodnju takvih voda, a nakon toga i nova asvaltna podloga. Svečanu vrpcu presjekli su najstariji mještani Starog Majdana, Agičić Alija i Ismet Bešić, te načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, koji se potom obratio prisutnima. Predsjednica Mjesne zajednice Stari Majdan, Amela Omić, zahvalila je svima koji su doprinijeli da se realizira ovaj projekat, te istakla kako posebne zasluge pripadaju načelniku Farisu Hasanbegoviću i federalnom poslaniku, Asimu Kamberu, jer je njihovim angažmanom ovaj projekat uvršten u programe sanacije i rekonstrukcije. „Ovo što je urađeno u poslednjih nekoliko mjeseci za Stari Majdan je vrlo značajno, jer je riječ o skupim projektima. U saradnji s lokalnim vlastima nastavljamo dalje, imamo u planu izgradnju vodovoda, a radosna vijest koju smo čuli je da se u budućnosti planira rekonstrukcija regionalnog puta koji Stari Majdan povezuje s Ljubijom.“, istakla je Omićeva.

Jedan od najstarijih mještana Starog Majdana, Ismet Bešić, je istakao kako je na ovaj način riješen gorući infrastrukturni problem ovog mjesta. Federalni poslanik, Asim Kamber je, obraćajući se prisutnima, naglasio kako svaki političar mora biti u službi građana te imati sluha za njihove potrebe i probleme. On se zahvalio mještanima Starog Majdana na dosadašnjoj saradnji, volji, elanu i entuzijazmu koje pokazuju kada su u pitanju vitalni projekti u njihovom mjestu: „Treba ovdje istaći kako ima i onih kojima se ne sviđa ovo što mi radimo, koji napadaju ovakve projekte. O njima nećemo govoriti, jer oni to ne zaslužuju.

Oni će možda sutra doći ovdje da kritikuju i izmišljaju razne priče. Treba reći i to kako je bivši premijer Federacije BiH, Nermin Nikšić, omogućio da Sanski Most uđe u program FERP-a, zašto ne reći i to da je sadašnji lider jedne druge političke partije pomogao Sanskom Mostu, zašto da mi sami sebi pripisujemo sve zasluge? Zašto ne istaći kako je šef programa FERP, Alojz Dunđer, dozvolio da se ovaj projekat u Starom Majdanu naknadno uradi, kao i most u Vršu, zašto ne zahvaliti i ugostiti takvog čovjeka. Zašto ne zahvaliti bivšem načelniku i federalnom ministru Sanjinu Halimoviću, prošlom načelniku Mustafi Avdagiću kojima također pripadaju velike zasluge?

I aktuelni načelnik Faris Hasanbegović se u Sarajevu bori za nove projekte u Sanskom Mostu, zašto ne zahvaliti i njemu? Želim vam kazati kako ćemo mi i dalje biti uz vas. Ovo nije bila izborna godina, tražite i od drugih da vam obećavaju, jer obećanje ništa ne košta. Razlika između njih i nas je u tome što je obećanje za mene i načelnika, za ovu lokalnu vlast dug i sve što smo vam obećali to smo uradili. Tako ćemo nastaviti i dalje jer naši građani to zaslužuju.“, istakao je u svome obraćanju Kamber. Rekonstruisani lokalni put je potom predat na upotrebu mještanima, a u narednom periodu predstavnici lokalnih vlasti su najavili i nove projekte u ovom mjestu.

Ovom prilikom predstavnici lokalnih vlasti su položili cvijeće i fatihom se prisjetili Hatidže Dalipović, dugogodišnje sekretarice u kabinetu općinskog načelnika koja je preminula prije nekoliko mjeseci. Također, cvijeće je položeno i na spomen obilježje u centru Starog Majdana koje sjeća na heroja Amira Žiliće te borce Armije RBiH i šehide ovog mjesta.

OBNOVLJENA SAOBRAĆAJNICA U STAROM MAJDANU SVEČANO OTVORENA

Sanski Most |