OD 31. MAJA DO 03. JUNA „GALAJA 1992-2017“

Organizacioni odbor za pripremu i obilježavanje tradicionalne manifestacije „Galaja 1992 –2017“, kojom se obilježava dvadeset i peta godišnjica Dana otpora općine Sanski Most, danas je održao sastanak na kojem je utvrđen program ove kulturne, vjerske, zabavne i sportske manifestacije.

Na sastanku su dogovorene sve aktivnosti kako bi se i ove godine dostojanstveno obilježio jedan od najznačajnijih datuma u novijoj historiji Sanskog Mosta. Programom obilježavanje predviđeno ja da manifestacija traje nekoliko dana, a zvanični početak je 31. maj, dok je završna centralna svečanost predviđeno da se održi 03. juna.

Na sastanku je istaknuto kako je ovogodišnji program u velikoj mjeri prilagođen nastupajućem mjesecu Ramazanu, a posljednjeg dana manifestacije na lokalitetu memorijalnog centra Galaja, nakon centralne svečanosti biće priređen i veliki iftar na otvorenom za sve posjetioce.

Ovom prilikom je naglašeno da manifestacija ima za cilj evocirati uspomene i sjećanje na događaje od prija dvadeset i pet godina, kada su dobrovoljci iz sanske i ključke općine na lokalitetu šume Galaja, pružili otpor daleko nadmoćnijem neprijatelju.I ove godine se očekuje veliki broj građana na obilježavanju jednog od najznačajnijih datuma za općinu, a u narednim danima putem medija i plakata biće upućen javni poziv građanima sanske i susjednih općina da svojim prisustvom uveličaju ovu manifestaciju.

OD 31. MAJA DO 03. JUNA „GALAJA 1992-2017“

| Vijesti |