ODIGRAN MALONOGOMETNI TURNIR U HRUSTOVU

ODIGRAN MALONOGOMETNI TURNIR U HRUSTOVU


Subota, 3 Augusta, 2019

Na terenu novoizgrađenog Sportsko- rekreativnog centra Hrustovo i ove godine je održan malonogometni turniru koji je organizovan od strane ovdašnjeg sportskog udruženja. Turnir je održan u sklopu ovogodišnje manifestacije „Dani Hrustova 2019“. Pored dobrog nogometa koji se igra na umjetnoj travi i pod svjetlima reflektora, turnir je obilježila i odlična posjeta publike koja je uz pune tribine stvarala sjajnu atmosferu tokom nekoliko dana turnira.

Na turniru je učestvovao veliki broj ekipa u različitim uzrasnim kategorijama, a organizaori su se ove godine potrudili te osigurali odlične uslove za održavanje turnira. Sportsko-rekreativni centar „Hrustovo“ iz dana u dan dobija nove konture. Nakon što je u proteklih nekoliko godina izgrađen značajan dio sportske infrastrukture, koji je namijenjen za djecu i odrasle, u narednom periodu slijedi natkrivanje tribina na kojima su nedavno postavljene stolice, te izgradnja svlačionica te klupskih prostorija. Inače, u proteklih nekoliko dana koliko je turnir trajao, prikazan je efikasan i dopadljiv nogomet. Za sve utakmice vladao je veliki interes publike, a tribine su svaku veče bile ispunjene do posljednjeg mjesta.

U takvom ambijentu protekla je i završna noć na turniru, u okviru koje je odigrana i finalna utakmica između ekipa „Geopremjer“ i „RSF Imami“. U utakmici večeri igrači ova dva tima pružili su svoj maksimum, gledaoci su mogli uživati u prikazanoj igri koja je bila dostojna finala. Regularni dio utakmice završen je neriješenim rezultatom 1:1 nakon čega se pristupilo izvođenju penala. Nakon dugotrajne penal serije, titula pobjednika na kraju je sasvim zasluženo pripala ekipi „Geopremjer“. Nakon završene finalne utakmice uslijedila je dodjela pehara i nagrada najboljim ekipama i pojedincima ovogodišnjeg turnira. Za najboljeg igrača proglašen je Amar Vehabović, Emir Kukavica sa 11 postignutih golova dobio je priznanje kao prvi strijelac turnira, a najbolji golman je Mirza Hamzabegović.

ODIGRAN MALONOGOMETNI TURNIR U HRUSTOVU

Sanski Most |