ODIGRANA REVIJALNA UTAKMICA VETERANA PODGRMEČA I DOMŽALA

ODIGRANA REVIJALNA UTAKMICA VETERANA PODGRMEČA I DOMŽALA


Srijeda, 3 Maja, 2023

Nakon što su nekadašnji igrači i najmlađi sanski nogometaši obilježili rođendan NK “Podgrmeč”, to su u proteklu nedjelju učinili i veterani najstarijeg sanskog sportskog kolektiva koji ugostili svoje prijatelje iz Slovenije. U povodu obilježavanja 79. godišnjice od osnivanja NK “Podgrmeč” protekle nedjelje je na Gradskom stadionu odigrana revijalna utakmica između veterana Podgrmeča i njihovih sportskih prijatelja iz NK “Domžale”. Suradnja je ostvarena zahvaljujući predsjedniku NK “Podgrmeč” Mehi Batiću i Arnesenu Duriću rodom iz Gorica kod Sanskog Mosta a koji već dugi niz godina živi i radi u Sloveniji.

Bilo je ovo lijepo sportsko druženje i prilika da se gosti iz Slovenije upoznaju sa historijom kluba kroz koji je od osnivanja tog davnog 4. aprila 1944. godine prodefilovalo na stotine Sanjana, ali i građana iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine i nekadašnje Jugoslavije koji su kao igrači ili sportski radnici dali svoj nemjerljiv doprinos u razvoju kluba. Odličan poznavalac istorije nogometa na ovim prostorima je i Mustafa Veladžić – Veljo – dugogodsišnji trener NK “Domžale” kojeg u Sloveniju od mila zovu trenerom svih trenera. U ime veterana Podrgmeča zahvalnicu je gostima uručio Huse Unkić, dugogodišnji nogometaš sanskog kluba.

Kapiten ekipe veterana NK “Domžale”, Mustafa Osmanbegović zavalio se domaćinima na gostoprimstvu. Dogovoreno da se prijateljstvo dva kluba nastavi već u predstojeću jesen kada će sanski veterani gostovati u Sloveniji, ali da se u narednim godinama uključe i ostale selekcije. Treba istaći da je revijalna utakmica u potpunosti opravdala očekivanja. Mada je rezultat bio u drugom planu, igralo se takmičarski, a igrači obje ekipe su pokazali kako nisu zaboravili nogometne vještine koje su ih nekada krasile. Ipak recimo, da je i utakmica završena prijateljski neriješenim rezultatom 3:3. Poslije odigrane utakmice, uslijedilo je i treće poluvrijeme uz druženje i roštilj na Gradskom stadionu, te dodjele zahvalnica firmama i pojedincima koji su zaslužni za održavanje i ovog sportskog događaja koji je organiziran u sklopu obilježavanja 79. godišnjice najstarijeg sanskog sportskog kolektiva.

ODIGRANA REVIJALNA UTAKMICA VETERANA PODGRMEČA I DOMŽALA

Sanski Most |