ODLIČNA PREDSTAVA SANSKIH I BIHAĆKIH JUNIORA

ODLIČNA PREDSTAVA SANSKIH I BIHAĆKIH JUNIORA

Juniori OKK „Sane“ i Košarkaškog kluba „Željo“ iz Bihaća su odigrali odličnu utakmicu pred velikim brojem gledalaca u Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu. Sanski juniori su u dramatičnoj završnici imali pobjedu u svojim rukama koju nisu iskoristili, tako da je zaslužena pobjeda na kraju otišla na stranu iskusnih Bišćana, koji su ujedno osvojili i titulu prvaka USK. Bila je to posljednja utakmica prvenstva Omladisnke lige USK koja je odlučivala i o prvaku u juniorskoj konkurenciji. Bišćani su u Sanski Most došli kao prvoplasirana ekipa sa tri pobjede, dok su Sanjani imali dvije pobjede protiv „Krajišnika“ iz Velike Kladuše i jedan gostujući poraz upravo protiv ekipe „Želje“.

Igrači „Sane“ odlično su otvorili utakmicu i slobodno se može reći, borbenom, brzom i efikasnom igrom su iznenadili svoje protivnike. Domaćin je prvu četvrtinu riješio u svoju korist sa 13 poena razlike, rezultat 23:10. U prvim minutama drugog dijela utamice sanski juniori nastavlju sa dominacijom. Skroz su zatvorili gostujuće igraće koji prave grešku za greškom i jednostavno ne mogu postići koš i naći rješenje protiv izuzetno raspoloženih sanskih juniora koji su nastavli sa odličnom igrom i dostižu prednost od čak 22 poena razlike, 32:10. Ipak, domaći igrači nisu mogli izdržati taj tempo, dolazi do pada u igri, ali su ipak stečenu prednost donekle zadržali i na odmor odlaze sa osam poena razlike, 38:30. U trećoj četvrtini vodi se čvrsta i izjednačena borba, koš za koš, ali Bišćani polako smanju razliku i na kraju je rezulat 52:48. U posljednjem dijelu utakmice nastavak lavovske borbe igrača obje ekipe, ali igrači Želje polako stižu prednost, a tačno pet minuta prije kraja dolaze i u vodstvo 55:56. Rezulatski izjednačena utakmica nastavlja se skoro do zvuka sirene za kraj. Dvije minute prije kraja rezultat je glasio 62:62, a potom obje ekipe postižu po koš. Samo 28 sekundi do kraja kod rezultata 64:64 „Sana nije iskoristila dva slobodna bacanja, što gosti koriste i postižu koš. U dramatičnoj završnici, samo četiri sekunde do kraja, domaći igrači su izveli odličnu akciju, ali nije pogođen šut za tri poena. Slavlje gostiju i nevjerica i razočarenje domaćih igrača.

Ipak, sasvim zaslužena pobjeda juniora „Želje“, a domaćini jednostavno nisu imali sportske sreće i ostaje im žal za pobjedom. Treba istaći, da su igrači obje ekipe ispraćeni velikim aplauzom od objektivne sanske publike. Trener KK „Željo“, Dinko Hadžić, je izrazio zadovoljstvo zalaganjem i prikazanom igrom igrača obje ekipe, ali je ipak naglasio da je presudilo iskustvo, te visina i fizička nadmoć njegovih pulena. Hadžić je i pohvalio mladu sansku ekipu koja, kako je naglasio, ima potencijal i dobri rezultati mogu očelkivati u narednim godinama. Trener juniora OKK „Sana“ Benjamin Aganović, je i igračima „Želje“ čestitao na zasluženoj pobjedi. Kako je naglasio posebne čestitke zaslužuju njegovi igrači koji su dali svoj maksimum i pružili fanrastičnu predstavu. On ističe, da je u ovoj utakmici presudila klupa, jer je Sana cijelu utakmicu odigrala sa sedam igrača, od kojiih su čak trojica četiri godine mlađi od gostujućih igrača. U sastavu domaćina prednjačili su Anel Čaušević i Hasan Crnkić, a odlično su odigrali i Mirsad Džaferagić, Anedin Ćatić, Hamza Vuković, Omar Hotić i Imran Šadić. Na kraju, igračima „Želje“ treba čestitati na zasluženo osvojenoj tituli prvaka USK u juniorkoj konkurenciji, ali uputiti i čestitke juniorima „Sane“ koji su odigrali vrhunsku utakmicu, te ujedno pokazali i dokazali da njihovo vrijeme tek dolazi, te da Sanski Most ne treba da strahuje za svoju košarkašku budućnost.

ODLIČNA PREDSTAVA SANSKIH I BIHAĆKIH JUNIORA

Sanski Most |