ODLIČNI REZULTATI MLADE SANJANKE IMAN OMIĆ

ODLIČNI REZULTATI MLADE SANJANKE IMAN OMIĆ


Ponedjeljak, 24 Aprila, 2017

Prošli vikend je održano takmičenje polaznika mektebske nastave na nivou bihaćkog muftijstva. Na pomenutom takmičenju učešće su uzeli predstavnici deset medžlisa, oko 250 učesnika, od kojih se deset profiliralo deset najboljih.

Ove godine, shodno instrukcijama Uprave za vjerske poslove, takmičenje je održano u četiri kategorije i to: opće islamsko znanje (mlađi i stariji), te kiraet – učenje časnog Kur'ana. Iz grada na Uni su nam stigle odlične vijesti…

Naime, nakon što je na nivou medžlisa Iman (Senad-ef. i m. Selme) Omić, iz džemata Došci – Gornji Kamengrad osvojila prvo, zlatno,  mjesto u kategoriji opće islamsko znanje – mlađi uzrast i izborila plasman na viši nivo takmičenja, isti uspjeh je ostvarila i na nivou muftijstva, te je na taj način osigurala učešće u završnci takmičenja na nivou Rijaseta IZ u BiH, koje će biti održano 14. maja u Sarajevu.Iman Omić, pored  odličnih rezultata ostavrenih u takmičenjima mektebskih polaznika, ove godine je ostvarila i zavidne rezultate na polju školskih takmičenja

. U prethodnim danima, Iman je osvojila dva prva mjesta na općinskom takmičenju i to iz bosanskog jezika i matematike, te je na kantonalnom nivou test iz matematike, u prvom krugu, uradila bez greške.Naravno, put do uspjeha nije jednostavan i lahk. Pored intelegencije, kao Božije blagodati, svoj udio najviše imaju njeni roditelji Senad-ef. (koji je ujedno i njem muallim) i m. Selma, koji se u svom radu pozivaju na kur'ansku mudrost:

„Vi se trudite, a vaš trud će prepoznati Bog, Njegov Poslani, i pravovjerni…“. Svakako treba pomenuti i Imaninu učiteljicu koja ju je odlično pripremila za školsko takmičenje.

Na kraju ostaje da čestitamo našoj mladoj sanjanki, njenim roditeljima i svima onima koji se nalaze u lancu njezinih uspjeha, sa molbom dragom Bogu da nastavi koračati Njemu najdražim putevima – putevima znanja i novih spoznaja. Allah mubarek olsun!

Haris Islamčević

ODLIČNI REZULTATI MLADE SANJANKE IMAN OMIĆ

Sanski Most |