ODRŽAN KICKBOXING KUP „SANA OPEN 2019“

ODRŽAN KICKBOXING KUP „SANA OPEN 2019“


Utorak, 8 Oktobra, 2019

U Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu u proteklu subotu je održan Internacionalni kickboxing kup „ SANA OPEN 2019 “ na kojem je nastupilo 216 takmičara iz 22 kluba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Takmičenje je organizovao Taekwondo klub „Galaja“ u svim uzrasnim kategorijama u četiri disciiline: light contact, poingt fight, kick light i muzičke forme u konkurenciji pionira, kadeta, juniora i seniora. Glavni pokrovitelj turnira bila je Općina Sanski Most ,a ovaj sportski događaj je održan u sklopu obilježavanja Dana oslobođenja Sanskog Mosta. Turnir je otvorio načelnik općine Faris Hasanbegović, koji je zaželio svim učesnicima ugodan boravak u gradu na devet rijeka i sportsku sreću u takmičenju.

Jedan od glavnih organizatora ovog sportskog događaja, Husein Ćiro Bećirević, je naglasio da je zadovoljan odzivom takmičara s obzirom da se takmičari iz mnogih klubova nalaze na pripremama za nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se održati u Sarajevu. Pored Općine Sanski Most, organizaciju turnira su pomogli i Vlada USK, Kantonalni i Općinski sportski savez, te nekolicina sponzora. Predsjednik Sportskog saveza USK Emir Dautović, izrazio je zadovoljstvo što se jedan veliki sportski događaj održava upravo u Sanskom Mostu. U Sanskom Mostu je bio i Romeo Baša, tehnički direktor Svjetke kickboxing federacije. On je čestitao organizatoru turnira na upornosti i trudu i ujedno je najavio još veću sportsku manifestacija koja bi se naredne godine održala u Sanskom Mostu. Oduševljen dočekom u Sanskom Mostu, ali i uspješnom organizacojm turnira bio je i Edo Višković, izbornik kickboksing reprezentacije Hrvarske . Kako je naglasio, klubovi iz Hrvatrske će i u narednim godinama redovno se odazvati i učestvovati na turniru u Sanskom Mostu.

Najuspješniji klub na Internacionalnom kupu „Sana open 2019“ bio je „Tigar“ iz Cazina, drugo mjesto je osvojio domaći klub „Galaja“ , a trećepasirani su bili gosti iz Hrvatske, klub „Marijan“ iz Splita. Sanski kick boxeri osvojili su ukupno 21 medalju i to 7 zlatnih, 11 srebrnih i 3 bronzane. Treba istaći, da naredne godine taekwondo klub „Galaja“ slavi 20 godina od svog osnivanja, te je već dogovoreno da se ovaj sportski događaj podigne na znatno viši nivo sa daleko većim brojem klubova i takmičara iz nekoliko zemalja iz regije.

ODRŽAN KICKBOXING KUP „SANA OPEN 2019“

Sanski Most |