ODRŽAN ŠAHOVSKI TURNIR PENZIONERA

ODRŽAN ŠAHOVSKI TURNIR PENZIONERA


Četvrtak, 4 Oktobra, 2018

Udruženje penzionera Sanski Most danas je po prvi put organizovalo šahovski turnir za svoje članove, a pobjednik turnira ostvariće pravo nastupa na kantonalnom šahovskom takmičenju, koje će biti održano u Bihaću.

Turnir je održan u prostorijama udruženja, a učešće je uzelo 6 takmičara koji su se takmičili po Bergerovom sistemu. Kako je istakao organizator turnira Sabrija Bećirbegović, obzirom da se radi o događaju koji se po prvi put organizuje, u sanskom udruženju penzionera mogu biti zadovoljni brojem šahista, izrazivši očekivanja da će u narednom periodu odziv takmičara biti u mnogo većem broju. Iako će pobjednik turnira predstavljati udruženje na kantonalnom takmičenju, ipak krajnji cilj jednog ovakvog događaja jeste druženje penzionera, koji inače svakodnevno svoje slobodno vrijeme provode u prostorijama udruženja uz različite društvene igre.

Udruženje penzionera Sanski Most u posljednje vrijeme  je inteziviralo svoje aktivnosti organizovanjem različitih društevih događaja uz zajedničku saradnju sa udruženjima iz susjednih općina. Sansko udruženje trenutno broji oko 2200 članova, a prema raspoloživim podacima trenutno na području općine Sanski Most živi više od 3000 penzionera, i cilj udruženja u narednom periodu biće da se što veći broj uključi u njihove aktivnosti.

 

 

ODRŽAN ŠAHOVSKI TURNIR PENZIONERA

Sanski Most |