ODRŽAN SASTANAK PRIVREDNOG SAVJETA

ODRŽAN SASTANAK PRIVREDNOG SAVJETA


Utorak, 21 Novembra, 2017

Na posljednjoj sjednici privrednog savjeta opoćine Sanski Most razmatran je nacrt budžeta općine Sanski Most, a privrednicima su i predstavljeni projekti vezani za razvoj privrede, koji će biti finansirani od strane međunarodnih organizacija u narednoj godini. Načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović, skupa sa svojim pomoćnicima, prezentirao je na sjednici privrednog savjeta nacrt budžeta općine Sanski Most za 2018. godinu koji se nalazi u fazi javne rasprave.

Obzirom da su za narednu godinu planirana značajna budžetska sredstva, koja je biti transferirana za potrebe razvoja privrede i novog zapošljavanja, na sjednici su predstavnici privrednih subjekata iznijeli svoja mišljenja po pitanju mehanizma na osnovu kojeg će se vršiti dodjela kao i utrošak finansijskih sredstava. Pored toga, na sjednici su prezentirani i najznačajniji projekti koji će se naredne godine finansirati sredstvima međunarodnih organizacija, a koja su direktno namijenjena privredi i njenom razvoju.

Ovom prilikom pozvani su privrednici sa područja općine Sanski Most, da zajedno sa lokalnom administracijom učestvuju u pripremi aplikacija za javne pozive prema projektima međunarodnih organizacija koji će se objavljivati u narednoj godini. Inače, privredni savjet općine Sanski Most ima funkciju savjetodavnog organa, koji predlaže načelniku, općinskom vijeću i drugim loklanim institucijama, mjere za poboljšanje privrednog ambijenta u općini Sanski Most.

ODRŽAN SASTANAK PRIVREDNOG SAVJETA

Sanski Most |