ODRŽAN TRADICIONALNI BAJRAMSKI KONCERT

ODRŽAN TRADICIONALNI BAJRAMSKI KONCERT


Ponedjeljak, 20 Augusta, 2018

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most i Općine Sanski Most , održan je tradicionalni bajramski koncert. Ovaj vjersko – zabavni događaj je u potpunosti opravdao očekivanja.

U povodu Kurban bajrama, jednog od najvećih muslimanskih praznika, sinoć je na Trgu oslobodilaca u Sanskom Mostu održan tradicionalni bajramski koncert. Mnogobrojni posjetioci mogli su uživati u bogatom i raznovrsnom programu. Učestvovali su multireligijski vokalno-instrumentalni sastav „Harmonija“ iz Sanskog Mosta, hor „Derman“ Sarajevo “ i poznati bh. pjevač Emir Đulović, koji se se predstavili izvedbama najpoznatijih ilahija, kasida i sevdalinki.

Ovakvim manifestacijama nastoji se promovisati sva ljepota i vrijednost bajrama, tradicionalni i istinski način njegovog obilježavanja, kako bi svi skupa najveći muslimanski praznik proveli u lijepom okruženju i atmosferi, sa svojim porodicama, i drugim nama dragim ljudima. Prisutnima se obratio glavni sanski imam Mirza efendija Žerić koji je uputio bajramsku čestitku. On je u svom govoru podsjetio prisutne na radost i vrijednost nastupajućih dana Kurban bajrama. Hor „Harmonija“ je i ovaj put nastupio pod dirigentskim vođenjem profesorice Alme Karabeg, koja nije krila oduševljenje jer su još jednom odlično primljeni od svojih sugrađana, ali i brojnih gostiju koji ovih dana borave u gradu na devet rijeka. Hor „Derman“ iz Sarajeva od svog osnivanja nastupa širom Bosne i Hercegovine, a svoju državu uspješno je predstavio i van njenih granica.

Prema riječima koordinatorice ovog vokalnog sastava Alde Mulić, posebna čast je bila nastupiti i u gradu na devet rijeka. Poznati bh. pjevač Emir Đulović izrazio je radost zbog novog nastupa i susreta sa publikom u Sanskom Mostu. RTV „Sana“ čestita svim muslimanima Kurban-bajram uz želju da mubarek dane provedu u dobrom zdravlju, radosnom porodičnom okruženju, sreći i blagostanju.

ODRŽAN TRADICIONALNI BAJRAMSKI KONCERT

Sanski Most |