ODRŽAN TRADICIONALNI BOŽIĆNI KONCERT

ODRŽAN TRADICIONALNI BOŽIĆNI KONCERT


Ponedjeljak, 25 Decembra, 2017

Tradicionalni Božićni koncert održan je protekle subote u svečanoj atmosferi Starog hotela u organizaciji nevladine organizacije Centar za izgradnju mira.

Ovaj događaj je već postao tradicionalan i prepoznatljiv u “gradu na devet rijeka”.Prisutnima su se predstavili članovi hora “Harmonija” koji su izveli repertoar pjesama koje slave Božić, najradosniji kršćanski blagdan. Sanski župnik, fra Ivica Matić, zahvalio je na organizaciji ovog koncerta istakavši kako je ovo najljepši poklon građanima katoličke vjeroispovijesti za Božić. Koncertu su prisustvovali i predstavnici ostalih konfesionalnih zajednica u Sanskom Mostu, kao i općinski načelnik, Faris Hasanbegović.

Pored “Harmonije” prisutnim posjetiocima predstavili su se i članovi hora “Melody”, kojeg čine mlađi polaznici horskog pjevanja, kao i nekolicina učenika muzičke škole. Ovaj svečani događaj svojim nastupom uveličali su i članovi vokalnog sastava “Ameno” iz Prijedora, koji su se predstavili duhovnim pjesmama.

Nakon oficijelnog dijela programa organizovano je prijatno druženje svih učesnika uz muziku i pjesmu. Hor “Harmonija” već dugi niz godine izuzetno uspješno djeluje i radi u sklopu nevladine organizacije Centar za izgradnju mira u Sanskom Mostu.

ODRŽAN TRADICIONALNI BOŽIĆNI KONCERT

Sanski Most |