ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUŽENJA LOGORAŠA

Skupština Udruženja logoraša Općine Sanski Most održana je u proteklu subotu u prostoru Hotela „Sanus“ i radilo se o redovnoj, godišnjoj izvještajnoj skupštini na kojoj se razmatrao izvještaj o radu u prošloj i plan aktivnosti u ovoj kalendarskoj godini.

Osim članova skupštine, sjednici je prisustvovao i predsjednik saveza udruženja logoraša USK, Hilmija Suljić. Istaknuto je kako je udruženje u protekloj godini nastavilo s aktivnostima oko obilježavanja mjesta i lokacija stradanja logoraša iz perioda agresije na BiH. Također, u proteklom periodu uspio se sanirati veliki dug koje je udruženje naslijedilo iz ranijih godina i sada je na pozitivnoj nuli. Također, predstavnici sanskih logoraša iskazali su zabrinutost zbog poslednjih dešavanja u našoj zemlji koja su unijela dosta uznemirenja.

Radi se o postrojavanju pripadnika Ravnogorskog četničkog pokreta u Višegradu, te o zlostavljanju povratnika Azrina Hodžića u Prijedoru. Od nadležnih institucija zatražena je brza reakcija i zaštita ljudskih prava i sloboda. U narednom periodu, kako je istaknuto na ovoj sjednici, nastaviće se s planiranim aktivnostima, a jedan od prioritetnih ciljeva je borba za bolji status i društveni položaj bivših logoraša.

Također, određen je i predstavnik Udruženja logoraša Sanski Most koji će u narednu srijedu prisustvovati izricanju konačne presude Radovanu Karadžiću i Hagu. Istaknuto je kako logoraši očekuju da sudsko vijeće potvrdi najtežu kaznu ovom ratnom zločincu.

ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUŽENJA LOGORAŠA

| Sanski Most |