ODRŽANA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

Na danas održanoj konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Sanski Most novoizabrani vijećnici položili su svečanu zakletvu, a nakon toga izabran je predsjedavajući vijeća i njegov zamjenik za naredni četverogodišnji mandatni period. Općinsko vijeće Sanski Most održalo je danas konstituirajuću sjednicu na kojoj su izabrani vijećnici preuzeli mandate i zajedno s načelnikom Općine Farisom Hasanbegovićem, položili svečanu zakletvu. Na samom početku, Edisa Hodžić, sekretar u Općinskom vijeću je podnijela cjelovit izvještaj o izbornom procesu i verifikaciji mandata u Općinskom vijeću koji je dostavljen ispred Centralne izborne komisije, dok je sjednicu do izbora novog predsjedavajućeg vijeća vodila dr. Nada Elijaš, kao najstariji vijećnik, što je nalagao statut i poslovnik o radu Općinskog vijeća. Konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća prisustvovao je 31 vijećnik koji su se davanjem svečane izjave obavezali na odgovoran i savjestan rad, čime su i zvanično stupili na dužnost.

Kako je bilo i predviđeno dnevnim redom, nakon što je izvršen izbor Komisije za izbor i imenovanje, pristupilo se izboru predsjedavajućeg Općinskog vijeća. Jedina kandidatkinja za ovu funkciju bila je dr. Sanda Čekić (SDP) koja je nakon javnog glasanja jednoglasnom odlukom svih vijećnika, izabrana za predsjedavajuću Općinskog vijeća, dok je za zamjenika izabran Jasmin Mujačić (Narod i pravda).

Novoizabrana predsjedavajuća Općinskog vijeća dr. Sanda Čekić u svom obraćanju se zahvalila vijećnicima na ukazanom povjerenju, ističući da će povjerenu dužnost obavljati profesionalno i nepristrasno, uz želju da svi izabrani vijećnici zajedno sa načelnikom zajedno rade i sarađuju za dobrobit svih građana Sanskog Mosta. Vijećnicima se obratio i načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović, koji je čestitao novoizabranim vijećnicima na imenovanju, te je iskazao spremnost da sa novoformiranim zakonodavnim organom općine, kao što je to bio slučaj i do sada, zajednički radi na donošenju odluka koje će biti od interesa za sve građane općine Sanski Most.

Na ovaj način završena je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Sanski Most, a već na narednoj sjednici očekuje se izbor i drugih radnih tijela općinskog vijeća, kako bi ovaj zakonodavni organ mogao profunkcionisati u punom kapacitetu. Podsjećamo da je ranije među predstavnicima sedam političkih partija koji su osvojili ukupno 17 mandata, dogovorena nova parlamentarna većina u ovom sazivu Općinskog vijeća, što je na današnjoj sjednici potvrđeno prilikom predlaganja i izglasavanja izabranih radnih tijela, te predsjedavajuće i njenog zamjenika.

ODRŽANA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

| Vijesti |