ODRŽANA MANIFESTACIJA „DANI HRUSTOVA 2019“

ODRŽANA MANIFESTACIJA „DANI HRUSTOVA 2019“


Subota, 3 Augusta, 2019

U proteklih nekoliko dana u Hrustovu je održana tradicionalna manifestacija „Dani Hrustova 2019“, koja je i ove godine ponudila niz raznovrsnih sadržaja. Tradicionalna manifestacija „Dani Hrustova“ održava se već četvrtu godinu, a cilj je da se na jednom mjestu okupi što veći broj Hrustovljana koji žive širom svijeta. I ovogodišnja manifestacija u proteklih nekoliko dana obilovala je nizom raznovrsnih sadržaja, organizivani su sportski, kulturni i zabavni događaji, a najveći dio aktivnosti odvijao se u sklopu novoizgrađenog sportsko-rekreativnog centra u ovom mjestu.

Zahvaljujući složnosti mještana Hrustova, na ovom lokalitetu je za par godina nikao jedan od najmodernijih sportskih kompleksa na ovim prostorima, a njegovu izgradnju pomažu brojni Hrustovljani koji žive razasuti širom svijeta. Bila je ovo prilika da se predstave dosadašnji rezultati rada na izgradnji ovog centra, te da se najave naredne aktivnosti koje će ubrzo uslijediti, a najzaslužnijim pojedincima i kolektivima uručene su pohvale i zahvalnice.

Pohvala za dječiji aktivizam dodijeljena je Aldinu Kukavici, za omladinski aktivizam Semiru Dudiću, za društveni aktivizam Smailu Kukavici, a pohvale su uručene još i Hamzi i Nedžadu Kukavici. Pored pohvala, organizatori su dodijelili i četiri zahvalnice. Nura Kukavica dobila je zahvalnicu kao najstariji donator koji je pomogao izgradnju centra, dok je za najmlađeg donatora proglašen Džastin Kukavica. Zahvalnica je dodijeljena i sekciji žena Sportskog udruženja Hrustovo zbog doprinosa u jačanju žena u zajednici, a zahvalnica je otišla i u ruke Edina Šljivara, koji je proglašen za najvolontera manifestacije „Dani Hrustova 2019“.

ODRŽANA MANIFESTACIJA „DANI HRUSTOVA 2019“

Sanski Most |