ODRŽANA PROGRAMSKA KONVENCIJA OO SDP BiH SANSKI MOST

ODRŽANA PROGRAMSKA KONVENCIJA OO SDP BiH SANSKI MOST


Srijeda, 18 Maja, 2022

Općinska organizacija Socijaldemokratske partije Sanski Most upriličila je sinoć, pred velikim brojem članova i simpatizera, programsku konvenciju koja je poslužila da se rezimira rad i djelovanje funkcionera te političke partije u organima vlasti Unsko sanskog kantona i Općine Sanski Most. Istaknuto je kako je SDP preuzeo na sebe odgovornost za sudjelovanje u vlasti na kantonalnoj i općinskoj razini, te da je radom i djelovanjem svojih kadrova doprinio da se mnoge stvari pokrenu s mrtve tačke. Kantonalni ministar obrazovanja i predsjednik OO SDP Sanski Most, Almin Hopovac, istakao je kako je Vlada USK, u kojoj SDP participira sa četiri ministra, u proteklom periodu pokrenula niz reformskih procesa, te uspjela stabilizirati ekonomsko i finansijsko stanje u kantonu. Istovremeno, kako je istakao Hopovac, realizirani su brojni projekti u oblasti obrazovanja, inicirani reformski zakoni, pokrenuti infrastrukturni radovi. Kada je u pitanju Sanski Most, naveo je, uložena su ili planirana milionska sredstva u više različitih oblasti, od infrastrukture do sportskog života koji će biti unaprijeđen izgradnjom modernog sportskog centra u Mahali za koji je Vlada USK već obezbjedila 1,4 milion maraka.

Prisutnima su se obratili i Razim Halkić, predsjedavajući Skupštine USK i predsjednik KO SDP-a, te Fatka Kulenović, predsjedavajuća kluba zastupnika u kantonalnoj skupštini. Oni su rezmirali djelovanje kadrova SDP-a u Skupštini USK, te istakli kako je SDP nosivi stub vlasti i aktuelne parlamentarne većine. Predsjedavajuća Općinskog vijeća Sanski Most, Sanda Čekić, govorila je o radu i djelovanju vijećnika SDP-a koji, sa koalicionim partnerima čine aktuelnu većinu u sanskom predstavničkom tijelu. Istakla je kako se susreću s brojnim opstrukcijama i preprekama, ali da i pored toga ne odustaju od zacrtanih reformskih programa.

Gost na ovome događaju bio je Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH, koji je tom prilikom dodijelio priznanja zaslužnim članovima ove političke partije. Posthumno, takvo priznanje uručeno je Fuadu Kurbegoviću, a dobili su ga i Zikrija Džafić, Velid Selman i Nedžad Mujagić. Svima njima pripadaju velike zasluge kada se radi o postojanju i djelovanju SDP-a u poslijeratnom periodu. Nikšić je ovom prilikom rezimirao i političku situaciju u zemlji, istakavši kako se BiH nalazi na istorijskoj prekretnici, te da je zemlja u ovome trenutku suočena s brojnim iskušenjima na unutrašnjem i vanjskopolitičkom planu. Osvrnuo se i na korupciju koja je rak rana današnjeg bh društva. Predstojeći izbori u BiH, kako je istaknuto na ovome skupu, imaju istorijsku važnost, a rezultati izbora daće odgovore na brojna pitanja. Glas za SDP je glas protiv etničkih i drugih podjela, to je glas za opstanak, stabilnost i budući prosperitet svih građana koji žive u našoj zemlji, poruka je s ovoga skupa.

ODRŽANA PROGRAMSKA KONVENCIJA OO SDP BiH SANSKI MOST

Sanski Most |