ODRŽANE SANSKE LJETNE KONJIČKE TRKE

ODRŽANE SANSKE LJETNE KONJIČKE TRKE


Ponedjeljak, 17 Jula, 2017

U organizaciji Konjičkog kluba „Potkovica“ iz Sanskog Mosta u proteklu subotu  na hipodromu „Šejkovača“ u Sanskom Mostu održane su ljetne konjičke trke. Ovaj sportski događaj je organiziran u skupu manifestacije „Ljeto na Sani 2017“.

Oko 500 posjetilaca na hipodromu Šejkovača je uživalo u tri galopske trke u kojima je nastupilo 16 grla iz nekokiko bosanskohercegovačkih klubova. Bilo je dosta uzbuđenja jer su i ovaj put bile neizvjesne trke u kojma su pobjednici odlučivani u posljednjim metrima.

Na samom otvaranju održana je trka  na 1.400 metara,  a pobjedu je odnijelo grlo Mister Mašina, vlasnika Enesa Ejupovića iz Prijedora.  Druga trka sa dužinom staze od 1.900 metara pripala je grlu Demerara, također vlasnika Enesa Ejupovića. Mada je u svim trkama bilo puno uzbuđenja i neizvjesnosti, najzanimljivija je bila  treća i posljednja trka  sa dužinom staze od 2.400 metara.

Pobijedilo je grlo Kismi Kejt, vlasnika Idriza Bašića iz Sanskog Mosta. Ovaj sportski događaj, koji se i ove godine održava u sklopu manifestacije „Ljeto na Sani“, uspješno je organizovao Konjički klub „Potkovica“.

Recimo, da je kao najava za konjičke trke noć prije održan defile starih kočija i fijakera od Trga ljiljana, preko Gradskog Mosta i Prijedorskom ulicom. Vlasnici ovih zanimljivih četrerotočkaša i plememitih životinja ukrašenim tradicionalnim bosanskim rukotvorinama su sanski kočijaši Ismet Alagić, Esad Mujagić i Namik Hadžiahmerović. Defile je privukao veliku pažnju znatiželjnih građana, a posebno djece.  Slika govori više od hiljadu riječi.

ODRŽANE SANSKE LJETNE KONJIČKE TRKE

Sanski Most |