ODRŽANI SKOKOVI SA GRADSKOG MOSTA

ODRŽANI SKOKOVI SA GRADSKOG MOSTA


Četvrtak, 1 Augusta, 2019

Banjalučanin Igor Arsenić pobjednik je tradicionalnih noćnih skokova s Gradskog mosta koji su održani sinoć pred velikim brojem posjetilaca. I ovog puta se pokazalo da je riječ o najatraktivnijem događaju u sklopu višednevne manifestacije „Ljeto na Sani“. Centralni dio manifestacije „Ljeto na Sani“ i ove godine su bili tradicionalni noćni skokovi na glavu u rijeku Sanu s gradskog mosta . Ovaj sportski događaj je održan pred velikim brojem posjetilaca, a nastupilo je osam skakača koji su skokove lasta ili prelom izveli u dvije serije.

Članovi žirija su imali težak zadatak da ocjene najbolje skokove i proglase najuspješnije skakače jer je viđeno veliki broj atraktivnih skokova koji su od mnogobrojne publike nagrađeni dugotrajnim aplauzom. Na kraju je razlika između prvoplasiranog i drugoplasiranog skakača iznosila samo jedan i po bod. Ove godine treće mjesto i nagrada u iznosu od 300 maraka pripala je Sanelu Ališiću. Treba reći da je Ališić do sada četiri puta bio pobjednik najatraktivnijeg događaja sanskog ljeta, a sinoć je osvojio ukupnno 96 bodova. Drugoplasirani sa 98 osvojenih bodova bio je Nikola Kaiš, a njemu pripala nagrada u iznosu od 500 maraka. Kaiš je dugogodišnji skakač sa sanskih mostova, a do sada je dva puta bio pobjednik, tri puta drugoplasirani, a treće mjesto je osvajao dva puta. Prvo mjesto i vrijednu nagradu u iznosu od 1000 maraka osvojio je Banjalučanin Igor Arsenić, koji je prema ocjeni žirija i mnogobrojne publike izveo dva perfektna skoka i za njih zaradio skoro maksimalni broj bodova – 99,5. Arsenić je prvi put nastupio u gradu na devet rijeka, i kako kaže, oduševljenen je ambijentom, a posebno publikom.

Organizator Noćnih skokova sa Gradskog mosta i ove godine je bila ove RTV „Sana, a generalni pokrovitelj Općina Sanski Most, dok je podršku organizaciji ovog događaja nesebično pružio Klub ekstremnih sportova „Kondor“.

ODRŽANI SKOKOVI SA GRADSKOG MOSTA

Sanski Most |