ODRŽANO TAKMIČENJE IZ PRUŽANJA PRVE POMOĆI

Takmičenje osnovnih i srednjih škola iz Sanskog Mosta iz pružanja prve pomoći održano je u Osnovnoj školi „Peti oktobar“ i radi se o redovnim aktivnostima koje se provode u organizaciji općinske organizacije Crvenog križa.

I ovoga puta znanje i vještine u ovoj oblasti pokazali su timovi sanskih osnovnih i srednjih škola. Takmičenje ima za cilj da ukaže na važnost edukacije o pružanju pomoći unesrećenima na licu mjesta, što je u velikom slučaju presudno za spas nečijeg života. Istraživanja su pokazala da je pomoć koju pruža osoba koja se neposredno zatekne na mestu nezgode početna i veoma važna karika u spasavanju ljudskih života. Prva pomoć je čin spasavanja života ali je, takođe, odraz humanosti, altruizma i osećaja za potrebe drugih ljudi i znanja iz prve pomoći bi trebalo da budu deo zdravstvene kulture građana. Znanje i vještine timova ocjenjivao je poseban žiri.

U kategoriji srednjih škola prvo mjesto osvojila je ekipa 2 Mješovite srednje škole koju su činili učenici medicinskog smjera, drugoplasirana je bila Srednja poljoprivredna škola „Sanus futurum“, dok je treće mjesto osvojila ekipa 1 Mješovite srednje škole. Kada je riječ o osnovcima, najviše znanja pokazali su učenici škole „Hasan Kikić“, drugo mjesto osvojila je škola „Peti oktobar“, dok je trećeplasirana bila ekipa osnovne škole „Skender Kulenović“ iz Donjeg Kamengrada.

ODRŽANO TAKMIČENJE IZ PRUŽANJA PRVE POMOĆI

| Vijesti |