ODRŽANO „VEČE DIJASPORE“

ODRŽANO „VEČE DIJASPORE“


Utorak, 26 Decembra, 2017

U sklopu prvog prazničnog festivala „Zimska čarolija“, sinoć je u gradskom parku kod Trga oslobodilaca održan događaja pod nazivom „Veče dijaspore“, koji je bio posvećen našim sugrađanima koji žive i rade u inostranstvu, a trenutno provode novogodišnje odmore u svom gradu.

„Veče dijaspore“  održano je zahvaljujući velikom broju sanskih privrednika, koji su dali veliki doprinos u organizaciji jednog ovakvog događaja.

Događaj je imao za cilj međusobno druženje, kao i jačanja saradnje na svim društvenim poljima, imajući u vidu da je dijaspora veliki potencijal koji nije iskorišten u dovoljnoj mjeri, te da treba raditi na većoj povezanosti dijaspore i njihove matične zemlje. Također, ovim je ukazana i zahvalnost dijaspori na svemu onome što čine za svoj rodni kraj.

U programu su učestvovala kulturno-umjetnička društva „Sanski biseri“, „Zdena“ i „Mahala“, a sve prisutne je zabavljao „Nirvana bend“. I u narednim danima u našem gradu očekuju se brojna dešavanja u sklopu festivala „Zimska čarolija“.

Sve navedene aktivnosti imaju za cilj da se oživi praznična atmosfera, kao i da se upotpune dešavanja u našem gradu za vrijeme novogodišnjih praznika, budući da ovih dana veliki broj Sanjana koji žive i rade u inostranstvu borave na odmoru u svom gradu.

ODRŽANO „VEČE DIJASPORE“

Sanski Most |