OKONČANI RADOVI U INDUSTRIJSKOJ ZONI ŠEJKOVAČA

OKONČANI RADOVI U INDUSTRIJSKOJ ZONI ŠEJKOVAČA


Utorak, 30 Marta, 2021

Povoljne vremenske prilike su omogućile da se ovih dana okončaju građevinski radovi oko izgradnje infrastrukture na području Industrijske zone Šejkovača, nadomak Sanskog Mosta i radi se o realizaciji projekta čija vrijednost iznosi 420 hiljada maraka. Sredstva su zajednički osigurali Ministarstvo razvoja, obrta i poduzetništva FBiH i lokalna vlast po principu pola-pola, a treba istaći kako se radi o jednom od važnijih projekata u privredi kada se radi o ovoj općini. Gradilište su obišli Faris Hasanbegović, općinski načelnik, skupa sa saradnicima i federalni poslanik, Asim Kamber, koji je u prošloj godini uspio izlobirati ovaj projekat.

On podrazumjeva nastavak izgradnje kanalizacionog sistema te putne infrastrukture u ovoj industrijskoj zoni čime će se ona značajno unaprijediti i biti jedna od najmodernijih u cijeloj Bosni i Hercegovini. Ovakva ulaganja su posebno značajno u sadašnjim uslovima, kada se lokalna privreda oporavlja od posljedica pandemije virusa korona. I pored velikih ekonomskih teškoća zbog pandemije virusa korona Općina Sanski Most je uspjela ostati lider kada je riječ o izvozu na području Unsko sanskog kantona, a tome su najviše doprinijeli upravo poslovni subjekti koji se nalaze na prostoru Šejkovače.

Ova poslovna zona je formirana  u poslijeratnom periodu na zapuštenom i močvarnom području gdje se nalazio veliki broj divljih deponija. Lokalne vlasti su ovo zemljište uredile, a potom su građevinske parcele po vrlo povoljnim uslovima prodate investitorima, a u međuvremenu unapređivana je infrastruktura. Danas na ovom lokalitetu djeluje značajan broj malih i srednjih preduzeća koja zapošljavaju veliki broj radnika.

OKONČANI RADOVI U INDUSTRIJSKOJ ZONI ŠEJKOVAČA

Sanski Most |