OKONČANI SVI RADOVI NA MOSTU PREMA VRŠU

OKONČANI SVI RADOVI NA MOSTU PREMA VRŠU


Ponedjeljak, 14 Maja, 2018

Okončani su svi radovi na izgradnji novog mosta prema selu Vrše. Radi se o projektu vrijednom 54 hiljade maraka, a njegovom izgradnjom mještani Vrša dobili su modernu i čvrstu saobraćajnu komunikaciju s ostatkom svijeta.

Ovaj projekat je finansiran sredstvima iz FERP programa koji je namjenjen sanaciji i rekonstrukciji infrastrukturnih objekata uništenih ili oštećenih tokom majskih poplava koje su pogodile Sanski Most 2014. godine. Podsjećamo, zahvaljujući aktivizmu općinskih vlasti, kroz ovaj projekat su u Sanski Most uložena višemilionska sredstva tokom protekle dvije godine. Mještanima Vrša obnova mosta obećana je tokom prošlogodišnje posjete predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Bakira Izetbegovića i obećanje je ispunjeno. „Ovim mostom ćemo riješiti veliki problem. Predsjednik Izetbegović i federalni poslanik, Asim Kamber, obećali su nam most i obećanje ispunili. Hvala svima koji su doprinijeli da se ovaj projekat završi na ovaj način.“, kazao je predstavnik mještana Vrša, Admir Velić Coka.

Načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, istakao je kako se radi o kvalitetno urađenom projektu te pohvalio firmu „Divel“, koja je bila izvođač radova. „Drago nam je što skupa s mještanima možemo svjedočiti o jednom kvalitetno urađenom projektu. Posebno se moram zahvaliti mještanki Dari Zurnić, koja je ustupila dio privatnog zemljišta kako bi trasa prilaznog puta do mosta bila sigurnija i kvalitetnije urađena. Na ovome ne stajemo, i cilj nam je da cijeli ovaj putni pravac prekrijemo asvaltnim zastorom i izgradimo jednu modernu saobraćajnu komunikaciju.“, rekao je načelnik Hasanbegović.

Raniji most prema Vršu oštećen je tokom poplava koje su pogodile Sanski Most prije četiri godine, te se iskazala neophodnost izgradnje novog objekta. Novi most je širok sedam metara, s dvije kolovozne trake i trotoarima. Ovaj objekat je značajan i zbog sve većeg interesovanja investitora za ulaganja na ovom prostoru zbog čega je važno obnoviti ovdašnju infrastrukturu.

OKONČANI SVI RADOVI NA MOSTU PREMA VRŠU

Sanski Most |