OKONČANO UREĐENJE ŠEHIDSKOG MEZARJA U VRŠU

Mještani sela Vrša priveli su kraju uređenje šehidskog mezarja koji se nalazi na ulazu u ovo sansko selo, a svečano otvorenje najavljeno je za Dan šehida, odnosno drugi dan ramazanskog Bajrama s početkom u 11 sati. Šehidsko mezarje sjeća na 12 ubijenih mještana Vrša, koje je ruka zločinaca na pravdi Boga slobode lišila neposredno pred oslobođenje Sanskog Mosta. Podsjećamo da su tada oni bili u radnom vodu koji je za potrebe srpske vojske sjekao šumu u selu Kruhari, na lokalitetu Domazet. Na mjestu gdje su mučki ubijeni izgrađeno je spomen obilježje, a ukopani su na pomenutom šehidskom mezarju.

Najviše sopstvenim sredstvima Vršani su u proteklom periodu uredili ovaj lokalitet, a ovih dana proveli su završnu akciju te okončali planirane radove. Ovom prilikom iz Vrša je upućen poziv svim ljudima dobre volje da svojim prisustvom u narednu srijedu, na drugi Dan šehida prisustvuju ovome događaju.

Mještani ovog sanskog sela još jednom su pokazali kako je važno sjećati se sopstvene prošlosti i njegovati uspomenu na šehide. Kada je u pitanju Vrše, oduvijek je na domrom glasu međusobna solidarnost mještana koja se do sada mnogo puta pokazala prilikom realizacije različitih aktivnosti.

OKONČANO UREĐENJE ŠEHIDSKOG MEZARJA U VRŠU

| Vijesti |