OLDTAJMERI SE KOČOPERILI NA OBALAMA SANE

OLDTAJMERI SE KOČOPERILI NA OBALAMA SANE


Ponedjeljak, 31 Jula, 2017

Sanjani su u proteklu subotu na lokalitetu plaže Kožara imali priliku da pogledaju izložbu starih automobila ili „oldtajmera“ i radi se o događaju koji je organizovan u okviru ovogodišnje kulturno zabavne manifestacije „Ljeto na Sani 2017“.

Prema riječima Amela Bećirevića, predsjednika sanskog „Oldtajmer kluba 1912“, inače organizatora ovog događaja, ukupno je bilo izloženo tridesetak starih vozila, a mnogi od prikazanih automobila plijenili su svojim izgledom i atraktivnošću. Bećirević je istakao kako su na ovogodišnjem događaju sudjelovali vlasnici „oldtajmera“ it Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Sanski ljubitelji automobila pažljivo su zagledali stare „mercedese“, „citroene“, „fordove“, „bube“, „fiće“ i ostale „oldtajmere“, a vlasnici su omogućili svima da se detaljno upoznaju sa svim njihovim karakteristikama.

Najatraktivniji automobil ove godine bila je replika auta u kojem su se vozili Franc Ferdinand i njegova supruga Sofija onog dana kada je Gavrilo Princip izvršio atentat na austrogarskog prijestolonasljednika. Vlasnik automobila je Sarajlija Edo Kapetanović, a izrađen je na stotu godišnjicu od pomenut istorijskog događaja. „Rođen sam u blizini Sarajevske vijećnice, pred kojom se dogodio atentat i još od malin nogu stalno sam prolazio ispred fotografije na kojoj je bio ovaj automobil. Kako sam vremenom zavolio „oldtajmere“ došao sam na ideju da izradim repliku ovog vozila i nakon puno truda i muke uspio u tome. Sada je on atrakcija ne samo u Sarajevu, već gdje god se pojavimo.“, rekao je Kapetanović.

Njegove riječi potvrđene su tokom trajanja ovog događaja jer je ogroman broj posjetilaca želio da se slika pored ovog neobičnog automobila.

Zlatan Čekić

 

OLDTAJMERI SE KOČOPERILI NA OBALAMA SANE

Sanski Most |