OLDTIMERI PUTEVIMA REVOLUCIJE

OLDTIMERI PUTEVIMA REVOLUCIJE


Četvrtak, 1 Augusta, 2019

Sanjani će i ove godine imati priliku uživati u  izložbi starih automobila ili „oldtimera“ u Sanskom Mostu, i radi se o događaju koji je organizovan u okviru ovogodišnje kulturno zabavne manifestacije „Ljeto na Sani 2019“. S ciljem jačanja mreže ljubitelja oldtimer-a i saradnje u saobraćaju, kao i promocije edukativnih putovanja ovog ljeta sanski klubovi „Oldtimer klub 1912“ i „AMK70“ pozivaju sve građane Sanskog Mosta i šire, na posebnu vožnju i druženje.  Najava skupa i izložba dijela vozila biće upriličena večeras u malom parku na rijeci Zdeni s početkom u 20.00 sati.

Prijave učesnika ovog događaja planirane su za sutra ispred zgrade općine Sanski Most od 8- 10 sati, nakon čega se očekuje polazak kolone prema Prijedoru, gdje će svoje ljubimce pokazati mještanima ovog susjednog grada. Prema Riječima Amile Saleš, jedne od organizatora ovog događaja, očekuje se izložba od preko tridesetak starih automobila, gdje će mnogi od prikazanih vozila plijeniti svojim izgledom i atraktivnošću. Ljubitelji oldtimera moći će zagledati stare mercedese, citroene, fordove, bube, fiće i ostale oldtimere, a vlasnici će omogućiti svima da se detaljno upoznaju sa njihovim karakteristikama. Također ističe kako će na ovom događaju učesvovati vlasnici „oldtimera“ iz susjedne Hrvatske, Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Prvog dana manifestacije vozi se duž rijeke Sane pravac Prijedor, gdje je planirana kratka pauza u Prijedoru, a zatim se nastavlja prema Nacionalnom parku Kozara, gdje će odmoriti u prirodi. Nova ruta slijedi ka Banja Luci, Mrkonjić Gradu i cilj prvog dana je dolazak u grad turizma, kulture i sporta – u Jajce i smještaj u auto kampu “Plivsko jezero”. Sanski klubovi upozoravaju učesnike da tokom vožnje drže obavezan razmak između vozila, te da maksimalno brinu o svojoj bezbjednosti i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

OLDTIMERI PUTEVIMA REVOLUCIJE

LJETO NA SANI 2019, Sanski Most |