OMASOVITI SPORT U SANSKOM MOSTU

Na redovnoj godišnjoj skupštini Općinskog sportskog saveza Sanski Most, usvojen je izvještaj o radu u protekloj godini, skupa sa finansijskim izvještajem za taj period, kao i plan rada u budućem vremenu.

Na ovom događaju razmatrani su problemi u oblasti sporta na području Općine Sanski Most, te je istaknuto kako su sanski sportisti, uprkos teškoj ekonomskoj situaciji gotovo svih klubova, u protekloj godini ostvarili niz značajnih rezultata.

To se posebno odnosi na borilačke sportove čiji su takmičari u Sanski Most donijeli pregršt priznanja i nagrada, a zapažene rezultate ostvarili su i mlađi uzrasti NK „Podgrmeč“, te ostali sportisti i sportski kolektivi. Na skupštini se moglo čuti kako razvoj sporta opterećuju finansijski problemi te je konstatovano kako bi izdvajanja za finansiranje sporta iz općinskog budžeta mogla i trebala biti veća.

S tim ciljem formirana je delegacija Općinskog sportskog saveza koja će o ovoj temi razgovarati s predstavnicima lokalnih vlasti. Također, istaknuto je kako treba pojačati napore na popularizaciji sporta među mladima kako bi se omasovilo članstvo svih sportskih klubova koji djeluju i okupljaju mlade u Sanskom Mostu.

OMASOVITI SPORT U SANSKOM MOSTU

| Vijesti |