OPĆA BOLNICA DOBILA ULTRAZVUČNI APARAT

OPĆA BOLNICA DOBILA ULTRAZVUČNI APARAT


Subota, 2 Februara, 2019

U Opću bolnicu Sanski Most dopremljena je vrijedna donacija u vidu ultrazvučnog aparata. Radi se o donaciji koja je realizovana zahvaljujući Zavičajnom klubu Stara Rijeka iz Zagreba, koji okuplja veliki broj Sanjana koji trenutno žive u Republici Hrvatskoj.

Nabavka ovog uređaja je omogućena zahvaljujući aktivnostima velikog broja članova pomenutog udruženja, koji su ovim činom pokazali da nisu zaboravili grad u kojem su rođeni, te su odlučili da za potrebe sanske opće bolnice obezbijede ultrazvučni aparat. Zavlanost u ime Opće bolnice uputio je direktor ove zdravstvene ustanove prim. dr. Mustafa Avdagić, koji je istako kako će aparat biti od velike koristi u budućem radu, zahvaljujući kojem će  kvalitet zdravstvenih usluga biti podignut na viši nivo.

Novi ultrazvučni aparat će biti na raspolaganju liječnicima koji rade ultrazvučnu dijagnostiku, te će prema riječima specijaliste iz oblasti radiologije, dr. Nedima Jakupovića, omogućiti bolje preglede pacijenata, obzirom da se radi o uređaju koji je vrhunske kvalitete, i koji je već stavljen u funkciju. Predstavnik Zavičajnog kluba Stara Rijeka, Zvonko Kaurinović, ističe kako Sanjani koji trenutno žive u Hrvatskoj, donacijom ovog uređaja nastoje dati svoj doprinos i pomoći radu Opće bolnice u Sanskom Mostu.

Za naredni period najavljene su slične aktivnosti, koje imaju za cilj jačanje saradnje između sanske zdravstvene ustanove i Zavičajnog kluba Stara Rijeka.

 

OPĆA BOLNICA DOBILA ULTRAZVUČNI APARAT

Sanski Most |