OPĆINA FINANSIRA 12 PROJEKATA IZ NEVLADINOG SEKTORA

Općina Sanski Most objavila je listu projekata nevladinih organizacija koji će u ovoj godini biti finansirani, a koji su prethodno odabrani na osnovu javnog poziva raspisanog u maju mjesecu. U skladu sa javnim pozivom za upotrebu i dodjelu sredstava organizacijama civilnog društva, odnosno nevladinim i neprofitnim organizacijama, na osnovu pristiglih prijedloga općina je nedavno utvrdila listu projekata koji će biti finansirani iz općinskog budžeta.

Općina Sanski Most će u ovoj godini finansirati odnosno sufinansirati ukupno dvanaest projekata, a odabrani projekti vezani su za obrazovanje, kulturu i umjetnost, zaštitu okoliša, socijalnu politiku, mlade, sport, rekreaciju i turizam.

Među dvanaest odabranih projakata koji će biti finansirani iz budžeta općine, a koji će biti realizovani u narednom preriodu, nalaze se projekti udruženja Terra Sana pod nazivom Nitratna direktiva, projekt Humanitarne organizacije Dirhem pod nazivom Podrška učenicima „Spremni za školu 2017/2018“, projekt Kluba ekstremnih sportova Condor kojim se planira nabavka motora četverotočkaša, projekt Centra za izgradnju mira kojim se predviđa nabavka opreme za potrebe međureligijskog hora Harmonija, zatim projekt OKC Atis i Exit Medie – Prevencija i suzbijanje vršnjačkog nasilja pod nazivom Budimo prijatelji, projekt udruženja Žene sa devet rijeka pod nazivom Igraonica u naselju Domet 2002, projekt udruženja Forum žena Pobriježje pod nazivom Bosanski ćilim, projekt Fitnes kluba Sana koji predviđa nabavku opreme i uređenje prostorija za potrebe kluba, zatim projekt udruženja Izvor Zdena pod nazivom Šav kulture, te projekti koji se odnose na podršku udruženju penzionera Sanski Most, Centru Fenix i udruženju oboljelih od celijakije Mrvica.

Bitno je napomenuti da će svi projekti biti realizirani na području općine Sanski Most, a uskoro će biti i potpisani ugovori sa predstavnicima pomenutih nevladinih organizacija. Inače, općina Sanski Most ove godine planira izdvojiti 40. 000 konvertibilnih maraka za finansiranje projekata iz nevladinog sektora, a iznos sredstava po jednom odobrenom projektu iznosiće maksimalno 4000 maraka.

OPĆINA FINANSIRA 12 PROJEKATA IZ NEVLADINOG SEKTORA

| Vijesti |