OPĆINA PODRŽALA PROJEKTE NVO SEKTORA

OPĆINA PODRŽALA PROJEKTE NVO SEKTORA


Utorak, 1 Septembra, 2020

Općina Sanski Most je upriličila potpisivanje ugovora sa predstavnicima dvanaest nevladinih organizacija iz Sanskog Mosta, čiji će projekti biti finansijski podržani u ovoj kalendarskoj godini. Općina je prethodno raspisala javni poziva za upotrebu i dodjelu sredstava organizacijama civilnog društva, odnosno nevladinim i neprofitnim organizacijama, a na osnovu pristiglih prijedloga izvršen je odabir projekata koji će biti finansirani iz općinskog budžeta. Ugovore sa predstavnicima pomenutih organizacija potpisao je načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović, koji je istakao kako općina već dugi niz godina izdvaja značajna finansijska sredstva za podršku nevladinom sektoru, te da će se ovakav način saradnje nastaviti i u budućnosti. Predstavnici organizacija izrazili su zahvalnost načelniku Hasanbegoviću za podršku koju im ova lokalna zajednica pruža, te su naglasili kako će opravdati ukazano povjerenje.

Među 12 odabranih projekata koji će biti finansirani iz budžeta općine, a koji će biti realizovani u narednom periodu, nalaze se projekti: Udruženja Natura RELAX – Promocija ruralnog i eko turizma općine Sanski Most, Kluba ekstremnih sportova CONDOR – Nabavka rafting čamaca potrebnih za turizam, Udruženja “Harmonija” – projekt OŽIVIMO TEATAR, zatim Udruženja za zaštitu okoliša i unapređenje turizma “STEP” i projekt MAPPING Sanski Most, Auto moto klub 70 s projektom “Solarni Visitor centar Sana”, Udruženje DIRHEM i projekt RAZVOJ MLADIH AKTIVISTA – LIDER PLUS 2020, Udruženje građana Moto klub “SANA” – MOTO KAMP, Lovačkog društva “SANA” s projektom Prihvatilište za divljač, Crveni križ općine Sanski Most – Promocija dobrovoljnog davalaštva krvi, Udruženje “Dobar glas” i projekt Slušni integracijski trening, OKC ATIS – EXIT MEDIA s projektom “Odaberi život a ne drogu”, i Sportsko Udruženje “Hrustovo” s projektom “Dani Hrustova 2020 godine – sportsko rekreativni sadržaj”.

Svi projekti kako je istaknuto biće realizovani u skladu sa preporukama nadležnih institucija u vezi sa pandemijom koronavirusa, te u zavisnosti od epidemiološke situacije i uslova koji budu dopuštali njihovu realizaciju. Inače općina Sanski Most redovno izdvaja značajna finansijska sredstva za podršku nevladinom sektoru, i u proteklih nekoliko godina finansirala je veliki broj projekata, a ove godine u ove svrhe iz budžeta je izdvojen iznos 30. 000 konvertibilnih maraka.

OPĆINA PODRŽALA PROJEKTE NVO SEKTORA

Sanski Most |