OPĆINSKO TAKMIČENJE „MISLI MINE“

OPĆINSKO TAKMIČENJE „MISLI MINE“

Crveni križ Sanski Most i ove godine je organizovao općinsko takmičenje učenika osnovnih škola iz programa „Misli mine – svjesnost o postojanju mina i neeksplodiranih ubojitih sredstava“.

Takmičenje je održano danas u prostorijama Osnovne škole „Prva sanska škola“, a takmičilo se šest ekipa. Domaćin ovogodišnjeg takmičenja bila je Osnovna škola „Prva sanska škola“, a pored domaćina učestvovale su ekipe iz još pet sanskih osnovnih škola i to: OŠ „Skender Kulenović“ iz Donjeg Kamengrada, OŠ „Mahala“, OŠ „Fajtovci“, OŠ „Peti oktobar“ i OŠ „Vrhpolje“.

Ovo takmičenje samo je jedna u nizu aktivnosti kojom Crveni križ doprinosi podizanju svijesti o opasnostima koje donose zaostale mine i druga neeksplodirana ubojita sredstva. Kako nas je upoznao Rasim Handanović, predsjednik Crvenog križa općine Sanski Most, u okviru takmičenja učenici su rješavali zadatke koji su vezani za poznavanje mina i neeksplodiranih ubojitih sredstava, a ekipa koja pokaže najbolje znanje predstavljaće općinu Sanski Most na kantonalnom takmičenju.

Podršku ovogodišnjem takmičenju dali su i predstavnici Policijske stanice Sanski Most i Općinske službe civilne zaštite, s kojima sanski crveni križ već dugo godina ostvaruje odličnu saradnju. Prema riječima načelnika Općinske službe civilne zaštite, Saida Ramića, ovakav vid takmičenja je jedan od načina kako bi se skrenula pažnja javnosti, a posebno mlađe populacije, na opasnosti i posljedice koje zaostale mine i druga neeksplodirana ubojita sredstva mogu izazvati.

Regularnost ovogodišnjeg takmičenja pratio je žiri kojeg su činili predstavnici i volonteri Crvenog križa Sanski Most, a najboljim ekipama žiri je uručio diplome i prigodne nagrade, a učesnicima takmičenja zahvalnice.
Organizatori takmičenja zahvalili su se svim školama, učenicima, nastavnicima i volonterima koji su dali svoj doprinos i uzeli učešće u pomenutim aktivnostima.

OPĆINSKO TAKMIČENJE „MISLI MINE“

| Sanski Most |