OSIGURANA SREDSTVA ZA ELEKTRIFIKACIJU PODVIDAČE

OSIGURANA SREDSTVA ZA ELEKTRIFIKACIJU PODVIDAČE


Subota, 15 Septembra, 2018

Načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović potpisao je juče u Sarajevu ugovor o realizaciji projekta elektrifikacije stambenih jedinica u selu Podvidača.

Za ovaj projekat Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice je putem Fonda za povratak u BiH izdvojilo sredstva u visini od ok 82. 000 KM. Ministrica za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Semiha Borovac, predsjednik Komisije za izbjeglice i raseljene osobe BiH Mato Jozić i direktor Fonda za povratak BiH Nebojša Švraka, potpisali su jučer u Sarajevu sporazume sa 40 gradonačelnika i načelnika u BiH o provedbi infrastrukturnih i projekata elekrifikacije u povratničkim naseljima.

Ukupna vrijednost navedenih sporazuma je 2.225.000 KM. Prethodno je pomenuta Komisija raspisala javni poziv, na koji su općine i gradovi imali mogućnost da apliciraju, nakon čega je izvršen odabir projekta. Općina sanski Most aplicirala je s projektom elektrifikacije sela Podvidača, a nakon potpisivanja ugovora načelnik Hasanbegović je izrazio očekivanja da će uz pomoć ovog projekta biti stvoreni bolji uslovi za održivi povratak i život mještana u ovom selu, te je uputio zahvalnost resornom ministarstvu koje je odobrilo sredstva za njegovu relizaciju.

Na kraju je istaknuto kako će nadležne državne institucije i dalje u kontinuitetu nastaviti raditi, bez obzira na to koliko koja razina vlasti izdvaja sredstava, kako bi se pomoglo povratnicima i poboljšali njihovi životni uslovi.

OSIGURANA SREDSTVA ZA ELEKTRIFIKACIJU PODVIDAČE

Sanski Most |