OSMA OVOSEZONSKA POBJEDA SANJANA

OSMA OVOSEZONSKA POBJEDA SANJANA


Utorak, 11 Aprila, 2017

Rukometaši „Sane 7“ nastavili su sa serijom pobjeda na domaćem terenu u proljetnom dijelu šampionata. U okviru 17. kola Prve rukometne lige Federacije BiH grupa sjever Sanjani su sa četiri gola razlke pobijedili Rukometni klub Gradačac, a krajnji rezultat ove uzbudljive utakmice je glasio 28:24.

Oko 300 gledalaca uživalo je u igri obje ekipe, viđeno je mnoštvo lijepih i efekntih poteza i pogodaka, te golmanskih odbrana sa obje strane. Gosti su se predstavili kao uigrana i čvtsra ekipa, no igrači „Sane 7“ uz veliku podršku sa tribina i izuzetno borbenom igrom na kraju dolaze do svoje pete proljetne i ujedno osme ovosezonske pobjede.

Najefikasniji u redovoma domaćina bili su Bojić sa 7, Blagojević sa 6, te Škorić i Crnojević sa po 5 postignutih golova, a u listu striječaca su se još upisali Jakupović, Grbić, Mujagić i Avdagić sa po jednim golom. Čestitke za uspjeh sanskih rukometaša pripadaju svim igračima koji su dobili šansu da u ovoj uzbudljivoj utakmici brane boje kluba, a posebmo mladom golmanu Mesudu Aganbegovću koji je uz nekoliko odbranjenih sedmeraca imao i oko 15 odbrana.

Također, treba se zahvaliti i vjernim navijačima i simpatizerima „Sane 7“ koji su i ovaj put vatreno bodrili domaće igrače i bili osmi igrač. “Sana 7“ se sa ovom važnom pobjedom popela za jednu stepenicu više na tabeli i sada je na visokom četvrtom mjestu sa 24 osvojena boda, što je izuzetno dobar plasman u odnosu na prošle sezone. U narednom kolu Sanjani gostuju kod ekipe Krajiva 2 iz Zavidovića.

OSMA OVOSEZONSKA POBJEDA SANJANA

Sanski Most |