OSMAN TALIĆ NOVI PREDSJEDNIK UDRUŽENJA LOGORAŠA SANSKI MOST

OSMAN TALIĆ NOVI PREDSJEDNIK UDRUŽENJA LOGORAŠA SANSKI MOST


Utorak, 3 Oktobra, 2017

Na izvještajno izbornoj skupštini Udruženja logoraša općine Sanski Most, izabrano je novo rukovodstvo, a novi prvi čovjek ovog udruženja je Osman Talić.

Istaknuto je kako se ovom skupštinom prevazilazi kriza u radu ovog udruženja, a jedan od prioritetnih zadataka biće i saniranje finansijskog deficita koji iznosi oko trideset hiljada maraka. Ovom prilikom izabran je novi upravni odbor udruženja koji će brojati devet članova, nadzorni odbor od četiri člana, kao i delegati koji će predstavljati sansko udruženja logoraša u skupštini Udruženja logoraša USK i skupštini Saveza logoraša BiH.

Za potpredsjednike udruženja izabrani su Amir Kurbegović i Amir Zukić, a jednoglasno za novog predsjednika izabran je Osman Talić. Obraćajući se prisutnima Talić je istakao kako će njegov prioritetni zadatak biti vraćanje jedinstva u radu udruženja i borba za prava i status pripadnika logoraša. Na ovome događaju moglo se čuti kako logoraši nisu zadovoljni svojim statusom u društvu i smatraju kako borba za njihova prava i bolji status moraju biti prioriteti u radu njihovih udruženja i predstavnika.

OSMAN TALIĆ NOVI PREDSJEDNIK UDRUŽENJA LOGORAŠA SANSKI MOST

Sanski Most |