OSNIVA SE TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE SANSKI MOST

OSNIVA SE TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE SANSKI MOST


Srijeda, 1 Novembra, 2017

Općinsko vijeće Sanski Most na juče održanoj sjednici usvojilo je nacrt Odluke o osnivanju Turističke zajednice općine Sanski Most. Na ovaj način, napravljen je prvi korak ka osnivanju općinske turističke zajednice, kao institucije koja bi trebala ponuditi novi koncept razvoja, unapređenja i promocije turizma na području naše općine.

Kako je istaknuto na sjednici, usvajanjem Zakona o turizmu Unsko-sanskog kantona, stvorene su pretpostavke za osnivanje i rad Turističkih zajednica u općinama i gradovima, način finansiranja i poslovanja, te kriteriji za kategorisanje turističkih mjesta i nadzor nad provođenjem zakona. Turističku zajednicu općine osniva Općinsko vijeće, a općina treba obezbijediti finansijska sredstva neophodna za rad i funkcionisanje turističke zajednice.

Inače, turizam je jedna od strateških grana privrede za koji općina Sanski Most posjeduje odgovarajuće potencijale i prirodne resurse za daljnji razvoj, te je zbog toga svakako opravdana odluka o osnivanju općinske turističke zajednice. Nacrt odluke o njenom osnivanju staviće se na javni uvid građanima u trajanju od 60 dana, koliko je predviđeno da traje javna rasprava.

OSNIVA SE TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE SANSKI MOST

Sanski Most |