OTKLONJENI PROBLEMI ZA POČETAK PRAKTIČNE NASTAVE ZA UČENIKE SREDNJE MEDICINSKE ŠKOLE

OTKLONJENI PROBLEMI ZA POČETAK PRAKTIČNE NASTAVE ZA UČENIKE SREDNJE MEDICINSKE ŠKOLE


Utorak, 5 Decembra, 2017

Ugovor o međusobnoj saradnji i izvođenju praktične nastave za učenike medicinske srednje škole, potpisan je jučer i time su otklonjene smetnje da se izvodi pomenuta nastava. Ugovor su potpisali direktor Opće bolnice, dr. Mustafa Avdagić i direktor Mješovite srednje škole, Sead Midžan.

Iako je nastavnim planom i programom predviđena, praktična nastava za učenike trećeg razreda srednje medicinske škole nije se sve do sada odvijala, što je bio rezultat nezadovoljstva učenika i njihovih roditelja. Razlozi su bili proceduralne i kadrovske prirode i na zadovoljstvo svih aktera riješeni su potpisivanjem pomenutog ugovora. Tako će u narednom periodu učenici koji se školuju za zanimanje medicinara dolaziti u Opću bolnicu, gdje će sticati praktična iskustva u svome radu.

Direktor ove zdravstvene ustanove, dr. Mustafa Avdagić, istakao je zadovoljstvo potpisivanjem ugovora istakavši uvjerenja kako će tokom praktične nastave u sanskoj bolnici učenici biti u prilici da nauče mnogo toga što će im koristiti u njihovom daljem radu. Direktor Mješovite srednje škole, Sead Midžan, rekao je kako je raspisan konkurs za odabir izvođača praktične nastave i da će nakon njegovog okončanja ona i započeti. Srednje medicinska škola, koja djeluje u okviru Mješovite srednje škole u Sanskom Mostu započela je s radom prije tri godine i pokazalo se da najveće interesovanje srednjoškolaca vlada upravo za obrazovanje u ovoj struci.

OTKLONJENI PROBLEMI ZA POČETAK PRAKTIČNE NASTAVE ZA UČENIKE SREDNJE MEDICINSKE ŠKOLE

Sanski Most |