OTVOR PUTA U ZASEOKU ZAHIROVIĆI

OTVOR PUTA U ZASEOKU ZAHIROVIĆI


Ponedjeljak, 13 Augusta, 2018

Povodom završetka radova na asfaltiranju lokalnog puta koji prolazi kroz zaselak Zahirovići u Mjesnoj zajednici Skucani Vakuf, mještani su organizovali skromnu svečanost na kojoj je pomenuti put zvanično pušten u upotrebu.

Projekt asfaltiranja lokalnog puta u zaseoku Zahirovići zajedničkim sredstvima su finansirali mještani i lokalna vlast, koji su u omjeru pola-pola osigurali finanasijsku konstrukciju, a ukupna vrijednost projekta iznosila je 64. 000 konvertibilnih maraka. Svečanim presjecanjem vrpce novoasfaltiranu dionicu u saobraćaj su pustili zastupnik u Parlamentu Federacije BiH Asim Kamber, i mještanin Hasan Zahirović. Za stanovnike zaseoka Zahirovići radi se o veoma značajnom putu u dužini od oko 700 metara, jer ih on spaja sa asfaltnim prstenom oko Skucanog Vakufa.

Oni su ovom prilikom izrazili zahvalnost svima koji su dali doprinos u realizaciji ovog projekta. Na ovome događaju bili su prisutni i predstavnici općine Sanski Most, koji su iskoristili priliku za razgovor sa mještanima o realizaciji narednih infrastrukturnih projekata. Inače, u poslijeratnom periodu na području Skucanog Vakufa izgrađeno je i asfaltirano oko 13 kilometara lokalnih puteva, te je u značajnoj mjeri poboljšan kvalitet života mještana u ovom dijelu sanske općine. Kako je naglašeno, jedan od narednih projekata koji mještani namjeravaju realizirati u saradnji s lokalnim vlastima je izgradnja šehidskog spomen-obilježja u ovom mjestu.

OTVOR PUTA U ZASEOKU ZAHIROVIĆI

Sanski Most |