OTVOREN DRUŠTVENI CENTAR U ZDENI

OTVOREN DRUŠTVENI CENTAR U ZDENI

U Mjesnoj zajednici Zdena svečano je otvoren društveni centar u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ koji predstavlja zajednički projekat Vlade Švicarske i Vlade Švedske, a sprovodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Zajedničkim sredstvima UNDP-a, Općine Sanski Most  i mjesne zajednice u iznosu od oko 20.000 KM završena je adaptacija zgrade i vanjsko uređenje, te uređenje prostorija kancelarijskom i informatičkom opremom.Društveni centar je ustupljen na korištenje građanima i udruženjima sa cijelog područja općine Sanski Most, a svečanosti otvorenja prisustvovao je i općinski načelnik, FarisHasanbegović.„ Društveni centar će služiti kao adekvatan prostor za organizaciju i implementaciju kulturnih, društvenih, društveno poduzetničkih programa i aktivnosti.

Centar je jedinstven prostor u ovoj sredini, usmjeren na zadovoljavanje potreba i pružanje mogućnosti prvenstveno građanima, te udrugama čime se doprinosi boljoj kvaliteti života u lokalnoj zajednici“, kazala je Majda Ganibegović, UNDP BiH voditeljica projekta. Građani se raduju aktivnom korištenju lokalne udruge za aktivnosti udruženja, nevladinih organizacija, radionica za djecu, seminara, edukacija, projekcija, te slobodno vrijeme za korištenje prostora, druženja, sastanaka, prezentacija, foruma, i slično.

Ovo je jedna od aktivnosti u sklopu projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ koji je zajednički projekat Vlade Švicarske i Vlade Švedske u vrijednosti od 14,5 miliona KM, a sprovodi ga  Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Cilj projekta je povećanje demokratskog i direktnog učešća građana Bosne i Hercegovine u lokalnoj upravi, jačanje odgovornosti općinskih vlasti i poboljšanje infrastrukture i usluga na nivou mjesnih zajednica.

OTVOREN DRUŠTVENI CENTAR U ZDENI

| Sanski Most |