OTVORENA IZLOŽBA SLIKA MEHEMEDA ALIHODŽIĆA

OTVORENA IZLOŽBA SLIKA MEHEMEDA ALIHODŽIĆA


Utorak, 27 Februara, 2018

U holu Narodne biblioteke u Sanskom Mostu danas je otvorena prodajna izložba slika sanskog umjetnika Mehemeda Alihodžića. Ovo je jedan u nizu događaja kojima se obilježava ovaj značajni Dan nezavisnosti BiH. Ovome događaju prisustvovali su predstavnici društveno političkog i kulturnog života Općine Sanski Most.

Alihodžić se započeo baviti slikarstvom još kao golobradi dječak, a na njegovim slikama uglavnom dominiraju pejsaži bogatih krajolika. Sanski Most i njegove prirodne ljepote su neiscrpne teme koje umjetnik obrađuje. O umjetničkom opusu autora govorili su slikar Senad Kumalić i književnik Amir Talić, dok je izložbu proglasio otvorenom načelnik općine, Faris Hasanbegović.

Svečano otvorenje svojim stihovima uveličao je Bajrudin Zukić Udi. Inače, riječ je o izrazitom pjesažisti i njegove živopisne slike su najčešće inspirisane motivima Sane, grada i prirodnim ljepotama našeg okoliša. Alihodžić je rođen 1953. godine u Sanskom Mostu, živio je i radio u Zagrebu gdje se aktivno bavio slikarstvom te se afirmisao u likovnim krugovima Hrvatske.

Do sada je izlagao samostalno i kolektivno u Puli, Zagrebu, Ključu, Bihaću i više puta u rodnom Sanskom Mostu. Izložba će biti otvorena sve do 9. marta.

OTVORENA IZLOŽBA SLIKA MEHEMEDA ALIHODŽIĆA

Sanski Most |