OTVORENI „DANI POLJOPRIVREDE 2019“

Manifestacija pod nazivom “Dani poljoprivrede 2019”, otvorena je danas u malom gradskom parku kod Trga oslobodilaca, izložbom domaćih poljoprivrednih proizvoda. Svoje proizvode ovom prilikom je izložilo nekolicina poljoprivrednih proizvođača, a cilj ovog događaja je promocija i afirmacija domaće poljoprivredne proizvodnje. Manifestaciju je otvorila Mevlida Deumić, načelnica Općinske službe za razvoj, poduzetništvo i resurse, koja je ovom prilikom istakla kako općina Sanski Most svake godine podržava domaću poljoprivrednu proizvodnju, dodjelom podsticajnih sredstava, te da će takav vid saradnje biti nastavljeni i narednom periodu.

Prema riječima Huseina Selimovića, predsjednika Saveza lokalnih udruženja poljoprivrednika općine Sanski Most, iako je tekuću godinu obilježilo niz poteškoća koje su otežale sektor agrara, sanski poljoprivrednici ipak su uspjeli održati poljoprivrednu proizvodnju na zavidnom nivou. Posebno se ističe oblast stočarstva gdje proizvodnja mlijeka bilježi konstantan rast, a trenutno je na području općine registrovano oko 60 obrtnika koji se bave ovom proizvodnjom. Na današnjoj manifestaciji svoje proizvode su izložili najuspješniji sanski povrtlari, voćari, pčelari i cvjećari, a posebna atrakcija za prolaznike je bila džinovska bundeva koja teži 68 kilograma.

U sklopu ovogodišnje manifestacije „Dani poljoprivrede 2019“ sutra će na lokalitetu stočne pijace u Krkojevcima biti održana izložba krupne stoke, dok će 19. oktobra, biti upriličeno proglašenje najboljih poljoprivrednih proizvođača na području općine Sanski Most, kada će biti dodijeljena priznanja i nagrade za najuspješnije. Ovogodišnja manifestacija održava se u povodu obilježavanja Dana općine Sanski Most, generalni pokrovitelj je općina Sanski Most, a organizator Savez lokalnih udruženja poljoprivrednika Općine Sanski Most.

OTVORENI „DANI POLJOPRIVREDE 2019“

| Vijesti |