OTVORENO „LJETO NA SANI 2017“

Ovogodišnja kulturno zabavna manifestacija „Ljeto na Sani 2017.“, svečano je otvorena u proteklu subotu u malom gradskom parku pored rijeke Zdene .  „Ljeto na Sani“, dvadeset prvo u nizu, po tradiciji, otvorili su najmlađi stanovnici Sanskog Mosta. Mališani iz Dječijeg vrtića „Krajiška radost“ prošetali su centrom grada, a potom su na ljetnoj pozornici održali priredbu za sve posjetioce.

Predstavili su se onim što najbolje znaju, pjesmom, igrom i plesom a mališani su, po staroj dobroj tradiciji počašćeni sladoledima koje je za njih obezbjedio kafe bar „Akvarijus“. Manifestaciju je svečano proglasio otvorenom načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, koji je zaželio ugodno ljeto i dobar provod u predstojećim danima svima koji ovo ljeto provode u „gradu na devet rijeka“. Posjetioci su istu večer bili u prilici da na ljetnoj pozornici pogledaju predstave „Partija remija“ koju su izveli članovi ansambla Narodnog pozorišta iz Zenice.

Radi se o sentimentalnoj komediji u kojoj se dvoje starijih ljudisretnu u staračkom domu i iz dosade počnu igradi remi umjesto dase zabave kroz igru. Partije remija postepeno prerastaju u međusobne obračune uslovljene  promašenim životima dvoje glavnih likova.

Glavne uloge u ovom zanimljivom pozorišnom komadu odigrali su Faketa Salihbegović, koja je istovremeno bila i režiser te Mugdim Avdagić. U okviru manifestacije, u narednim danima i sedmicama, biće održan niz sadržaja kulturnog, zabavnog i sportskog karaktera.

Time je započela ovogodišnja manifestacija koja se održava u znak sjećanja na prvo pominjanje imena Sanskog Mosta u starim ugarskim dokumentima iz 1244. godine. Organizator ovogodišnje manifestacije je RTV „Sana“, a generalni pokrovitelj Općina Sanski Most.

ijesti

OTVORENO „LJETO NA SANI 2017“

| Vijesti |