PATRONAŽNOJ SLUŽBI DONIRANO VOZILO

PATRONAŽNOJ SLUŽBI DONIRANO VOZILO


Utorak, 20 Februara, 2018

Dom zdravlja Sanski Most dobio je na raspolaganje motorno vozilo koje će u narednom periodu u velikoj mjeri olakšati terenski rad patronažne službe, ali i omogućiti pacijentima koji žive na udaljenim mjestima, da na vrijeme dobiju adekvatnu zdravstvenu njegu.

Vozilo je obezbijedila Sanjanka Mediha Džafić, koja već dugi niz godina živi i radi u Sarajevu, a koja je u proteklom periodu u više navrata na različite načine pomagala rad sanskih zdravstvenih ustanova. Ona je prilikom današnjeg boravka u Sanskom Mostu, i susreta sa rukovodstvom ove zdravstvene ustanove, istakla kako se vodila isključivo humanitarnim razlozima u namjeri da pomogne rad ovdašnjih zdravstvenih ustanova. Uputivši zahvalnost donatorima za ovaj humani čin, direktor sanskog Doma zdravlja dr. Hajrudin Bošković, rekao je kako će donacija značiti veoma mnogo kada je riječ o poboljšanju kvaliteta usluga u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Patronažna služba dnevno ima i po nekoliko intervencija na cijelom području sanske općine, a određene intervencije znače odlazak i na najudaljenija mjesta čija udaljenost iznosi i po tridesetak kilometara od grada, a ustupljeno vozilo svakako će biti od velike koristi. Bitno je naglasiti da će vozilom upravljati Mustafa Hasić, Medihin rođeni brat, koji će svakodnevno pomagati i biti na raspolaganju medicinskom osoblju prilikom prevoza i odlazaka na teren.

Inače, Mediha Džafić je od ranije poznata po svom humanitarnom radu i spremnosti da pomogne zdravstvo u svom rodnom gradu, što je dokazala kroz nekoliko humanitarnih akcija.

PATRONAŽNOJ SLUŽBI DONIRANO VOZILO

Sanski Most |