PENZIONERI OGORČENI ZBOG RASTA CIJENA

PENZIONERI OGORČENI ZBOG RASTA CIJENA


Srijeda, 31 Marta, 2021

Građani Bosne i Hercegovine svjedoci su poslednjih sedmica povećanju cijena osnovnih životnih namirnica, što je veliki udar na sve, a posebno na socijalne kategorije. Među najugroženijim građanima su penzioneri. Povećanjem cijena osnovnih životnih namirnica koja su se desila od početka nove godine ali i sva prethodna, veliki su udar na penzionere.

Život sa 382 marke koliko iznosi minimalna penzija ili sa neznatno većim penzijama svakako je patnja. 

Da li odgovorni rade na planu da se zaustavi rast cijena pitanje je svih građana USK, a pogotovo penzionera. O tome kako penzioneri doživljavaju skok cijena pitali smo Ismeta Seferovića, predsjednika Udruženja penzionera Sanski Most. Penzioneri su danas ogorčeni time što su cijeli radni vijek proveli radeći za dobrobit društvene zajednice i štedeći novac za penzionerske dane. Međutim, od njihove ušteđevine danas je malo toga ostalo. Penzioneri su posebno ogorčeni na vlasti na svim nivoima koji, kako smatraju, ništa ne čine da obuzdaju vrtoglavi rast cijena.

Da su vlasti u Federaciji BiH svjesne nezadovojstva penzionera i druguh građana, svjedoče i mjere Predstavničkom doma Parlamenta FBiH koji je na svojoj jučer održanoj sjednici zadužio Vladu FBiH da ograniči trgovačke marže na životne potrepštine kako bi se na taj način iskontrolisao rast cijena.Ukoliko se tone dogodi, penzioneri u FBiH razmišljaju i o protestima koji za vrijeme pandemije bi stvorili samo veće probleme.

PENZIONERI OGORČENI ZBOG RASTA CIJENA

Sanski Most |