PENZIONERI ŽELE KUTAK ZA DRUŠTVENI ŽIVOT

PENZIONERI ŽELE KUTAK ZA DRUŠTVENI ŽIVOT


Utorak, 24 Jula, 2018

Udruženje penzionera Općine Sanski Most planira otvoriti klub penzionera, te na taj način unaprijediti život pripadnika ove populacije u gradu na devet rijeka. U vlasništvu udruženja nalazi se prostor koji je nekada služio kao restoran , ali se trenutno nalazi u devastiranom i neuslovnom stanju.

Prema riječima predsjednika ovog udruženja, Ismeta Seferovića, želje su im da ovaj prostor renoviraju i dovedu u uslovno stanje kako bi se u njemu mogli organizirati sadržaji vezani za društveni život penzionera. Međutim, udruženje raspolaže skromnim finansijskim sredstvima i nije u stanju da samo iznese ovaj projekat zbog čega su se obratili javnosti s apelom za donatorsku pomoć. Udruženje penzionera Općine Sanski Most ima 2071 člana i finansira se isključivo iz članarine.

Novo rukovodstvo udruženja ima namjeru da podigne standard penzionera na jedan mnogo viši nivo i nadaju se kako će njihova nastojanja naići na razumjevanje. Penzioneri kažu kako žele živjeti proljeće, a ne jesen te pozivaju sve dobronamjerne ljude koji to žele da novčane donacije uplate na žiro račun udruženja: 1990440001221619.

PENZIONERI ŽELE KUTAK ZA DRUŠTVENI ŽIVOT

Sanski Most |