„PERSPEKTIVA BEND“ I PUPAN ODUŠEVILI SANSKU PUBLIKU

„PERSPEKTIVA BEND“ I PUPAN ODUŠEVILI SANSKU PUBLIKU


Četvrtak, 27 Jula, 2017

Dobra posjeta, odlična atmosfera i još bolja svirka obilježili su cjelovečernji koncert trio benda Persprektiva koji je sinoć održan na ljetnjoj pozornici malog parka pored rijeke Zdene.

Sastav čine tri mlada muzičara: Sara Selman, Ammar Arnautović i Elma Ramić koji se tek završili osnovnu školu, ali iza sebe imaju dugogodišnje muzičko iskustvo stečeno u Muzičkoj školi Sanski Most. Također, muzičku naobraznu su stekli i u poznatom horu „Harmonija“, a treba naglasiti da su nagrađivani i na brojnim dječijim festivalima.

Članovi mladog sanskog benda su oduševili prisutne svojim muzičkim umijećem, a dobro raspoložena i mnogobrojna publika je uživala u izvedbi velikog broja domaćih i stranih hitova. Redale su se pjesme jedna za drugom, a odlična svirka ovog mladog sastava propraćena je aplauzima i ovacijama.

Komentari prisutnih bili odlični za fantastičan koncert. Članica benda, Sara Selman, nije krila oduševljenje jer su odlično primljeni od svojih sugrađana, ali i brojnih gostiju koji ovih dana borave u gradu na devet rijeka. Slobodno možemo reći, jedna od najsretnijih odličnim nastupom trio benda „Perspektiva“ bila je profesorica klavira Alma Karabeg, koja je najzaslužnija za muzičku naobrazbu mladih sanskih muzičara.

Članovi benda su joj sinoć posvetili i jednu pjesmu. U okviru Ljeta na Sani 2017 na ljetnoj pozornici malog parka na Zdeni sinoć je nastupio i Cazinjanin Amir Škrgić, svima poznatiji kao popularni lik Pupan Oždrljić. On je stalni član i najzanimljivioji lik ekipe iz humorističkog programa RTV Cazin i dio je filmske postave filma “Dobro jutro, komšija”. Pupan je svojim prepoznatljivim nastupom, pričajući viceve i šale, nasmijao publiku do suza.

Kako kaže, iznenađen je odličnom proijemom i Sanskom Mostu. Sve  u svemu, iza nas je još jedna prelijepa noć, puna zabave i humora,  na ljetnoj pozornici malog parka na Zdeni. Tako se očekuje i večeras kada će se u okviru manifestacije Ljeto na Sani održati koncert pod nazivom Harmoniko moja, na kojem će nastupiti osam samostalnih izvođača svirajući narodnu muziku i sevdah, te brojna bosanska kola.

„PERSPEKTIVA BEND“ I PUPAN ODUŠEVILI SANSKU PUBLIKU

Sanski Most |