Peti memorijal „dr. FAIK BIŠČEVIĆ“

Peti memorijal „dr. FAIK BIŠČEVIĆ“


Srijeda, 26 Decembra, 2018

Tradicionalni memorijalni lovački turnir „dr. Faik Biščević“, koji nosi ime po dugogodišnjem predsjedniku Lovačkog društva „Sana“, održava se danas na obroncima planine Grmeč.

Interesovanje za ovogodišnji događaj bilo je izuzetno veliko, te su u lovu sudjelovali brojni sanski lovci i njihovi gosti.

Riječ je o jednodnevnom događaju komercijalnog karaktera koji je ove godine privukao rekordan broj učesnika, a pored sanskih lovaca danas su na obroncima Grmeča lovili i brojni gosti, članovi nekoliko lovačkih udruženja iz Bosne i Hercegovine.

Zborno mjesto sanskih lovaca bilo je u selu Dabar, a prisutnim lovcima dobrodošlicu je poželio predsjednik Lovačkog društva „Sana“, Senad Kljajić. Lovačko društvo „Sana“ jedno je od najbolje organiziranih u cijeloj Bosni i Hercegovini, a treba istaći kako je ovaj memorijalni turnir komercijalnog karaktera i da je njegov cilj popularizacija lova kao sporta.

Napore sanskih lovaca pohvalio je i predsjednik Saveza lovačkih organizacija u BiH, Muhamed Hodžić, a sreću u lovu učesnicima današnjeg događaja poželio je i općinski načelnik, Faris Hasanbegović.

Obzirom da je svaki lovac platio kotizaciju za učešće na turniru, na ovaj način ostvarena su značajna sredstva. Ona će biti upotrijebljena za obogaćivanje lovišta različitim vrstama divljači i za druge aktivnosti sanskog lovačkog društva.

Podsjećamo da je lovački turnir organizovan u čast dugogodišnjeg predsjednika sanskog lovačkog društva, dr. Faika Biščevića, koji je preminuo prije nekoliko godina.

Peti memorijal „dr. FAIK BIŠČEVIĆ“

Sanski Most |