PETOČLANOJ PORODICI POTREBNA POMOĆ

Nedavno smo objavili priču o samohranoj majci Zineti Hadžić (38), koja skupa s četvoro svoje djece živi teškim životom bez stalnih izvora prihoda u alternativnom smještaju koji se nalazi u naselju Donji Kamengrad, nekoliko kilometara od Sanskog Mosta.

Petočlana porodica živi veoma teško, jer Zineta nije zaposlena, kao ni njen najstarij sin Alvis koji treba da napuni 19 godina. Kaže kako Jasmin ima 14 godina, a Tarik 13 i da pohađaju osmi razred mjesne škole „Skender Kulenović“, dok najmlađa Najla ima 4 godine. Očajna majka kaže kako se u proteklom periodu obraćala na brojne adrese, pokušavala se zaposliti, ali da je sve bilo kratkog vijeka. Dodaje kako potrebe djece neprestano rastu i da je došla u situaciju da ih ne može izdržavati. Dodaje kako primaju socijalnu pomoć, ali da je ona mala i nedovoljna da podmiri osnovne životne troškove, te da se, pored toga neredovno, isplaćuje.

Najstariji sin povremeno radi kod lokalnih privatnika, ali stalno zaposlenje do sada nije dobio. „Kada bi se mogao zaposliti, to bi nam puno značilo. Nedavno je radio kod jednog privatnika i on mu nije platio. U ovome trenutku sve nam je potrebno, od hrane i higijenskih potrepština do odjeće“, kaže Hadžićeva.  Porijeklom nisu iz Sanskog Mosta i ne posjeduju nikakvu imovinu, a skromni stančić su im na upotrebu ustupile lokalne vlasti. Samohrana majka kaže kako su došli na rub egzistencije i da je primorana da na ovakav način, putem medija, zatraži bilo kakvu pomoć.

Svi koji žele ovu porodicu mogu posjetiti u Donjem Kamengradu u tzv. „Vupertalovoj zgradi“ ili više informacija mogu dobiti na broj telefona: 062-517-860. Također, objavljujemo i žiro račun za pomoć ovoj porodici: Zineta Hadžić 1862235410732517

 

PETOČLANOJ PORODICI POTREBNA POMOĆ

| Sanski Most |