PIONIRSKA REPREZENTACIJA USK GOSTOVALA U KAMENGRADU

PIONIRSKA REPREZENTACIJA USK GOSTOVALA U KAMENGRADU


Petak, 2 Augusta, 2019

Na stadionu Rudara u Kamengradu jučer je odigrana prijateljska utakmica između pionira domaćeg Rudara i pionirske reprezentacije USK- a. Bila je ovo posljednja provjera kantonalne reprezentacije pred nastup na turniru deset kantona sa područja Federacije BiH.

Na stadionu Rudara u Kamengradu ljubitelji nogometa jučer su imali priliku da uživaju u umijeću najboljih pionira USK- a. Naime, pioniri Rudara su u prijateljskoj utakmici ugostili svoje vršnjake iz pionirske reprezentacije USK – U 15 koja vrši posljednje pripreme za nastup na turniru deset kantona sa područja FBiH. Veliki broj gledalaca uživao je u borbenoj i dopadljivoj igri obje ekipe, a viđeno je dosta efektnih poteza koji su ispraćeni aplauzopm. Mada je rezultat utakmice bio u drugom planu, ipak recimo da su pobijedili reprezentavci sa visokih 7:0.

Inače, bilo je ovo posljednje, treće selektivno okupljanje pionirske reprezentacije USK za koje su selektori Ferid Kuželj i Husnija Beširević pozvali 24 igrača iz svih klubova Unsko-sanskog kantona, a kako bi izabrali konačnih 18 igrača. Treba istaći da Nogometni savez USK nije slučajno izabrao NK Rudar da ugosti pionirsku reprezentaciju. Naime, pionirska selekcija sanskih zeleno – crnih je jedna od najboljih ekipa na podrućju kantona. Dobri poznavaoci nogometa smatraju ovu generaciju NK Rudara jednu od najtalentovanijih i najboljom u dugoj o bogatoj historiji kluba, te joj predviđaju sjajnu budućnost. U najboljoj selekciji USK svoje mjesto su našla četiri igrača iz ove generacije: Elmedin Velić, Ishak Halilović, Selmin Grbić i Amil Jakupović. Uprava NK Rudara iskoristila je jučerašnju utakmicu da se zahvali brojnim sponzorima koji su učestovali u projektu pokrivanja jednog dijela tribina, a zahvalnice su doblili i prijatelji kluba koji su donirali novu sportsku opremu.

Predsjednik NK Rudar, Raif Karajković, je rekao kako je velika čast ugostiti pionirska reprezantaciju USK, a ujedno je najavio i nove projekte na stadionu u Kamnegradu. Inače, turnir deset pionirskih reprezentacija kantonalnih nogometnih saveza, kojeg tradicionalno organizira Nogometni savez Federacije Bosne i Hercegovine, održaće se krajem augusta.

PIONIRSKA REPREZENTACIJA USK GOSTOVALA U KAMENGRADU

Sanski Most |