PLANINARI BEZ PREDRASUDA

PLANINARI BEZ PREDRASUDA


Četvrtak, 31 Oktobra, 2019

Klub ekstremnih sportova “Crni Vrh” iz Bosanskog Petrovca u saradnji sa OSCE-om u BiH realizirao je projekat pod nazivom “Planinari bez predrasuda”. U proteklih pet mjeseci u projektu su učestvovala četri planinarska društva sa područja Unsko-sanskog i Livanjskog kantona, KES “Crni Vrh” Bosanski Petrovac, PED “Kanjon” Sanski Most, PD “13 Runolista” iz Drvara i PED “Runolist” iz Grahova. Misija OSCE-a u BiH u sklopu ekoloških aktivnosti ima određene projekte zaštite životne sredine, te saradnje sa planinarsko ekološkim društvima kao što su pomenuta i samim tim podržali su aktivnosti u ova četiri grada.

Projekat je obuhvatao akciju čišćenja, markiranja staze, čišćenje potoka do vodopada Skakavac i samog bazena vodopada. Također u sklopu projekta postavljen je i šadrvan iznad bazena Skakavac kao i ognjište. Nakon uspješno sprovedene akcije, organiziran je zajednički ručak za sve učesnike.

Nakon ručka razgovaralo se i dogovaralo za naredne zajedničke aktivnosti u gradovima Kantona 1 i 10 za narednu godinu te se članovi pomenutih društava nadaju i daljnoj pomoći Misije OSCE-a u Bosni i Hervegovini, te su ovom prilikom iskazali veliku zahvalnost učesnicima ove lijepe planinarske priče, ispričane u srcu Grmeča. A poruku koju su poslali planinari sa ovog događaja ulijeva nadu u bolje sutra. Želimo da dokažemo i pokažemo svima da je ljubav prema prirodi, ljudima i očuvanje prirodnih bogatstava nešto vrijedno, nešto što mogu svi, i trebalo bi da zajedno damo svoj doprinos dobrim djelima, da nešto lijepo ostavimo budućim generacijama. Volimo prirodu i čuvajmo je, volimo ljude i poštujmo se, vjerujte nije teško, poručili su planinari iz Bosanskog Petrovca.

PLANINARI BEZ PREDRASUDA

Sanski Most |