PLODOVI SARADNJE HAMMA I SANSKOG MOSTA

PLODOVI SARADNJE HAMMA I SANSKOG MOSTA


Ponedjeljak, 16 Oktobra, 2017

Opća bolnica u Sanskom Mostu, dobila je vrijednu donaciju u vidu novog vozila hitne pomoći. Donacija je rezultat višemjesečne komunikacije između grada Hamma i vlasti u Sanskom Mostu. Specijalno vozio uručeno je za vrijeme službenog sastanka i press konferencije gradonačelnika Hamma, Thomasa Hunsteger-Petermanna i načelnika općine Sanski Most, Farisa Hasanbegovića.

U realizaciji nabavke ovog vozila zajedničkim snagama učestvovali su općina Sanski Most, organizacija „Hammer Bosnienhilfe“ i Grad Hamm. Vozilo koje dobija Opća bolnica u Sanskom Mostu u izuzetno dobrom je stanju i opremljeno je svom neophodnom opremom za zbrinjavanje pacijenata. Kratku prezentaciju o samom radu vozila te opremi koju posjeduje, ispratili su članovi delegacije općine Sanski Most. Vozilo koje za par dana stiže u Sanski Most, nekoliko godina je koristila profesionalna vatrogasna brigada u Hammu.Načelnik Hasanbegović je komandiru ove vatrogasne jedinice i njegovim suradnicima uručio prigodne poklone

ispred općine Sanski Most i ujedno se zahvalio na saradnji kod realizacije ovog za Sanjane jako bitnog projekta.Gradonačelnik Hamma Thomas Hunsteger Petermann izrazio je zadovoljstvo činjenicom da su na ovakav način mogli pomoći prijateljskom Sanskom Mostu i njegovim stanovnicima. S načelnikom Hasanbegovićem je potom razmijenio pozitivne utiske vezane za njegovu posljednju posjetu našem gradu i najavio svoj ponovni dolazak. Organizacija „Hammer Bosnienhilfe“ već dugi niz godina svojim radom i aktivizmom, pomaže brojne gradove u BiH. Posebnu zahvalnost za realizaciju ovog projekta, ima i Sanjanin Fajik Mahić koji se neumorno bori za projekte u svom rodnom gradu. Načelnik Hasanbegović jetokom boravka u Njemačkoj obišao i bosanski džemat u Hammu i zajedno sa ostalim džematlijama obavio džumu namaz.

Prigodan razgovor i druženje, nastavljeno je u prostorijama džemata, nakon džuma namaza.

PLODOVI SARADNJE HAMMA I SANSKOG MOSTA

Sanski Most |