POČELA AKCIJA ODVOZA KABASTOG OTPADA

POČELA AKCIJA ODVOZA KABASTOG OTPADA


Srijeda, 1 Novembra, 2017

Općina Sanski Most, skupa sa Javnim komunalnim preduzećem „Sana“, pokrenula je akciju prikupljanja i odvoza kabastog i drugog krupnog otpada.

Proteklog vikenda ovakva akcija realizovana je na području Mjesnih zajednica Pobriježje i Stari Majdan, odaziv građana bio je na zadovoljavajućem nivou, te je ovom prilikom prikupljena značajna količina ovakvog otpada. Nadležni i za naredni vikend najavljuju novu akciju. Javno komunalno preduzeće Sana odvezlo je tri kamiona kabastog otpada sa područja Mjesnih zajednica Pobriježje i Stari Majdan, čime je ozvaničen početak pilot projekta kojeg je općina Sanski Most pokrenula zajedno sa komunalnim preduzećem. Cilj projekta je podizanje svijesti građana kada je u pitanju razlika između kabastog, krupnog i komunalnog otpada, kako bi se suzbio problem njegovog nepropisnog odlaganja na nepredviđenim mjestima.

Krupni i kabasti otpad je sve ono što se ne odvozi svaki dan, te baš iz razloga što je krupan, kabast i glomazan, zahtijeva organizovanje odvoza. U tu vrstu otpada spadaju namještaj, bijela tehnika, stolarija, kućanski aparati, odnosno sve ono što građani ne iznose svaki dan. Upravo zbog toga nadležni apeluju na građane da se odazovu akcijama prikupljanja kabastog otpada, a za narednu subotu ovakva akcija organizovaće se u Mjesnim zajednicama Trnova i Šehovci.

Mještani kabasti otpad iz svojih domaćinstava trebaju odložiti uz putnu komunikaciju, nakon čega će biti organizovan njegov utovar i odvoz vozilima javnog komunalnog preduzeća. Za naredni period ovakve akcije biće organizovane i u drugim mjesnim zajednicama na području sanske općine, o čemu će građani biti blagovremeno obaviješteni.

POČELA AKCIJA ODVOZA KABASTOG OTPADA

Sanski Most |